Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens enige finisher op EK
Nieuws

Jelle Geens enige finisher op EK

EK Jelle Geens

Jelle Geens wordt gedubbeld door Europees kampioen Brownlee (foto: Joris Sels)

Zo nat en koud het gisteren was bij de vrouwen, zo zonnig en warm was het zaterdag voor de mannen op het EK in Kitzbühel. Het gevolg was dat de Schwarzsee flink opgewarmd was en dat het een non-wetsuit zwemproef werd. Dat werkt in het nadeel van onze landgenoten. Bovendien werd er hard gevochtend in de eerste meters van het zwemmen, waardoor Simon De Cuyper en Jelle Geens achterop raakten.

Denteneer

Denteneer als beste Belg uit het water (foto: Joris Sels)

Peter Denteneer zat redelijk goed geplaatst maar moest ook 40 seconden toegeven na de eerste ronde. Hij kwam na de eerste wissel terecht in een grote achtervolgende groep die halfweg het fietsen vooraan kwam aansluiten. Zo kregen we 54 leiders met alle favorieten voorin. Denteneer moest de snelle lopers meteen laten gaan en stapte even later uit met maagproblemen.

EK Peter Denteneer 2

Peter Denteneer zal met maagproblemen uit de wedstrijd stappen (foto: Joris Sels)

Simon De Cuyper was dan al uit de wedstrijd verdwenen. De atleet van Defensie kwam in het fietsen helemaal geïsoleerd te zitten en werd bij de wissel uit de wedstrijd genomen.

Simon De Cuyper

Simon De Cuyper begint in verloren positie aan het fietsonderdeel (foto: Joris Sels)

Zo bleef alleen Jelle Geens over. Hij werd 53ste op meer dan 9 minuten van Europees kampioen Alistair Brownlee. “Mijn wedstrijd was na 50 meter zwemmen eigenlijk al voorbij,” vertelde Jelle na zijn finish. “We kregen zo veel klappen vooraan, niet te doen. Ik denk dat Simon De Cuyper er ook last van had, want ik schrok dat ik hem tegenkwam aan de eerste boei. Eens op de fiets was het verschil te groot om nog terug te komen. In het lopen heb ik op mijn eigen tempo gelopen en op karakter richting finish gegaan. Ik ben wel ontgoocheld, zeker omdat het zwemmen dit seizoen toch nog een probleem blijft. Maar ik weet waar aan te werken en ik hoop er wel te komen”, aldus de ontgoochelde Limburger.

Alistair Brownlee pakte met overmacht zijn derde Europese goud. In de strijd om het zilver spurtte Dmitry Polyanskiy sneller dan de jonge Spanjaard Vicente Hernandez.