Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joke Coysman: “Ik had de beste loopbenen”
Duathlon

Joke Coysman: “Ik had de beste loopbenen”

BK duatlon dames

Het Belgisch kampioenschap duatlon kreeg bij de vrouwen een aparte ontknoping. Waar iedereen een spurt verwachtte tussen Joke Coysman en titelverdedigster Ilse Geldhof, kwamen de twee ETZ-dames hand in hand samen over de meet. Coysman stapte net iets sneller over de finishmat en werd als kampioene geregistreerd. “We hadden sowieso afgesproken om met zijn twee de wedstrijd hard te maken zodat Kim Nulens ook een kans kreeg op het brons. Ilse had me bij het begin van het lopen verteld dat ze mindere loopbenen had en dan hebben we besloten om samen binnen te lopen”, vertelde Madam 16 ons.

“Natuurlijk ben ik blij met deze titel. En dat Ilse en Kim zilver en brons pakken, maakt het feestje voor onze ploeg eens zo mooi. Ik ga morgen nog een poging doen in het BK triatlon, maar eerst maar eens afwachten hoe de benen zullen voelen na vandaag. Want dit is toch een pittig parcours”, aldus Coysman zaterdag. Zondag zagen we haar vroeg uit de wedstrijd stappen. “Het BK duatlon zat nog in de benen en door de regen wou ik absoluut geen risico’s meer nemen voor de rest van het seizoen”, liet Joke nog weten.

BK dua mannen drie

Bij de mannen won Francois Humblet de titel voor de tweede keer. De grote verliezer van de dag was Glen Laurens. Die kwam spectaculair ten val toen hij met Tim Van Hemel op kop fietste. “We hadden een mooie voorsprong en ik ben ervan overtuigd dat zonder valpartij Tim en ik voorop gebleven zouden zijn. En dan had ik echt wel aanspraak kunnen maken op de titel. Ik voelde me immers super vandaag. Nu was het voor Tim onbegonnen werk om alleen voorop te blijven met deze wind en op dit parcours. Ik wou eerst nog opnieuw opstappen, maar toen ik merkte dat mijn carbon voorwiel gescheurd was, was het over en out. Ik misrekende me in de bocht, probeerde nog een gaatje tussen nadar en borduur te vinden, maar dat gaatje was er niet. Gelukkig heb ik zelf geen averij opgelopen”, aldus de Scott-atleet. Seppe Odeyn en Timothy Van Houtem mochten mee op het podium. Voor Van Houtem een verrassing. “Ik zou eigenlijk in het BK triatlon starten, maar die wedstrijd was al volzet en dus koos ik nog eens een keer voor de oude liefde. Dat ik daarbij een medaille zou pakken was onverwacht”, aldus Timo.