Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck “Eindelijk Belgisch kampioen”
Nieuws

Pieter Heemeryck “Eindelijk Belgisch kampioen”

pieter BK

Heemeryck Belgisch kampioen (foto: Katrien Decru)

Kortrijk 2014 zal de geschiedenis ingaan als een legendarisch Belgisch kampioenschap. Door het slechte regenweer, de valpartijen en de vele opgaves werd het een heel andere wedstrijd dan verwacht. Pieter Heemeryck mag terecht blij zijn dat hij zijn allereerste titel pakte in deze omstandigheden en dat tegen topfavorieten Simon De Cuyper en Jelle Geens.

“Ik ben supertevreden dat ik eindelijk Belgisch kampioen geworden ben”, vertelde Pieter ons in Kortrijk. “Vooral omdat ik dat na mijn fietsongeval en na mijn gebroken teen niet verwacht had. Dat is nog altijd maar drie maanden geleden.”

Voor Heemeryck zal de voldoening groot geweest zijn, want ondanks zijn uitgebreide palmares en eerdere ereplaatsen bleef hij qua uitstraling wat in de schaduw staan van andere topfavorieten. Met winst in Knokke, Brugge en het BK heeft hij op de olympische afstand zijn drie grote doelen bereikt. Lees hier zijn eigen wedstrijdverslag.

podium BK

Het 2014 BK podium (foto: Katrien Decru)

Ploeggenote Sofie Hooghe maakte het feest voor LTTL compleet. De Oilservice-atlete pakte na 2011 haar tweede nationale driekleur. “Eentje die ik opdraag aan mijn overleden grootouders,” vertelde de goedlachse bronzen medaille winnares van het EK beloften ons. “Het was inderdaad een geweldige week met twee keer brons in Penza en een week later hier goud. Ik heb nog geen tijd gehad om te vieren, maar daar gaat vanavond volgens mij verandering in komen”, lachte Sofie. Haar volledige wedstrijdverslag vind je hier

In de finishzone stond Stijn Goris te stralen. De kampioenschapsrenner bij uitstek pakte alweer een mooie vijfde plaats. “Toch is het gevoel een beetje dubbel, omdat hier een aantal van mijn atleten ook aan het werk waren, terwijl ik vandaag vooral de kansen van ons Oilservice-team voorop stelde. Ik merkte tijdens het fietsen al dat Pieter superbenen had vandaag. Met rappe mannen als Simon en Jelle was het gokken, maar Kjell en ik rekenden er op dat Pieter het zou afmaken. Jammer voor Simon, maar Pieter is vandaag de verdiende kampioen”, aldus coach en atleet Goris.

Simon BK

Simon De Cuyper in de kopgroep (foto: Katrien Decru)

Bij het SMO-Specialized blok reageerde Michael Dewilde nuchter. “Natuurlijk zijn we ontgoocheld, maar in de wedstrijd heeft onze ploeg gedaan wat ze moest doen. Simon en Jelle kwamen op tijd mee voorin aansluiten, maar Pieter was een klasse te sterk vandaag”, aldus Dewilde.

Een uitgebreid verslag van het BK vind je op de site van de VTDL.