Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wordt Coysman recordhouder in Kapelle Op Den Bos?
Nieuws

Wordt Coysman recordhouder in Kapelle Op Den Bos?

kapelle foto finish

Een compacte, centrale wisselzone, veel lokale deelnemers en kersvers Belgisch kampioene duatlon Joke Coysman aan de start. Dat zijn de troeven van de achtste editie van de Kapelse kwarttriatlon. Op maandag 21 juli organiseert VZW TriKa haar jaarlijkse kwarttriatlon. De atleten zwemmen eerst 1500m in het kanaal Brussel-Rupel, fietsen vervolgens 40km en lopen tot slot 10km. Traditiegetrouw start de wedstrijd om 17 uur. Twee uur later is de winnaar bekend. Aankomst en wisselzone bevinden zich op de vernieuwde atletiekpiste aan de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. 

 

 

“De renovatie van de Eternit sportsite maakt het mogelijk om onze grootste troef nog beter uit te spelen: een compacte, centrale wisselzone”, verduidelijkt TriKa-voorzitter Koen Van Hoeck. “Dankzij de financiële, materiële en logistieke steun van hoofdsponsor Eternit NV kunnen we daardoor een spectaculaire en overzichtelijke wedstrijd voorschotelen aan atleten en toeschouwers.”

De wedstrijd start met een zwemproef in het kanaal Brussel-Rupel. De atleten zwemmen eerst 750m tot aan het keerpunt net voor de Calandro brug om vervolgens terug te zwemmen tot aan de exit ter hoogte van de looppiste. Het fietsparcours bestaat uit drie ronden. 

WedstrijdidKijker

Het loopparcours bestaat uit drie lokale ronden, met doortocht en aankomst op de looppiste. Tijdens de afsluitende loopproef maken de atleten driemaal een lus met hoogtemeters en bevoorrading aan de Calandro parking.

Naast debutanten, lokt de Kapelse triatlon steevast lokale atleten. Kapellenaar Ronny Marivoet was er bij vanaf het begin: “Enkel de editie 2013 heb ik gemist. Triatlon is voor mij een echte passie. Ik ervaar de combinatie van zwemmen, fietsen en lopen als een ideale uitlaatklep voor mijn drukke bestaan als zelfstandige. De Kapelse wedstrijd staat ook altijd garant voor een fijne après-triatlon. Toch ook niet onbelangrijk.” 

Joke Coysman kan recordhouder worden

Met Joke Coysman verschijnt naast de winnares van de twee voorbije edities ook de kersverse Belgisch kampioene duatlon aan de start. Evelyn Daneels gaat de strijd aan om Joke van een derde opeenvolgende overwinning in Kapelle-op-den-Bos te houden. Bij de heren wordt een open wedstrijd verwacht, met Bart Schrooyen en Maarten Missine als de te kloppen mannen. 

Deelnemen aan de wedstrijd kan indvidueel of in ploegverband (trio). Inschrijven kan tot woensdag 16 juli via de website (www.kwarttriatlon.be) en op de wedstrijddag aan het secretariaat. Tijdens de wedstrijd is er loopinitiatie en animatie voor kinderen en zijn er

drank- en eetgelegenheden.

 

Kapelle Op Den Bos Flyer