Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter en Katrien in Antwerpen, Kjel en Louise in Vilvoorde, Katrien en Claire in Hamburg, duatleten in Xtrails
Nieuws

Pieter en Katrien in Antwerpen, Kjel en Louise in Vilvoorde, Katrien en Claire in Hamburg, duatleten in Xtrails

pieter wint antwerpen

Pieter loopt naar de zege in Antwerpen (foto: Ellen Rombouts)

Het overige nieuws van het afgelopen weekend brengen we je hier in een notedop, met een overzichtje van de prestaties in de sprinttriatlon van Vilvoorde, de vierde zege op rij van Pieter Heemeryck in Antwerpen, de dubbel van Katrien Verstuyft in Hamburg en voor eigen volk en de duatleten die in de Xtrails trailrun in Houffalize het beste van zichzelf gaven.

 

kjel vilvoorde

De Hertog van start tot finish aan kop (foto: Johan Tack)

In Vilvoorde stond er dit jaar in dit drukke weekend te weinig volk aan de start. En dus werden de startreeksen van de recreatieve wedstrijd en de Flanders Cup samengevoegd tot één race, met slechts 500 meter zwemmen. Wie dacht dat deze beslissing in het nadeel van sterke zwemmer Kjel De Hertog uitviel, vergiste zich. De Oilservice-atleet streed van start tot finish aan de leiding en won verdiend voor Alexander Wayaffe. Belgisch kampioen bij de H50, Hugo Van Hamme, pakte de derde plaats. Bij de dames was Louise Vandenbroucke de snelste. De EFC-ITC atlete had ruim twee minuten voorsprong op Lieve Cappaert-Paulus en drie minuten op Lore Vanclooster.

Lees hier het uitgebreide verslag in Het Nieuwsblad

katrien antwerpen

Verstuyft met Veramme op kop in Antwerpen (foto: Ellen Rombouts)

Pieter Heemeryck scoorde in Antwerpen een vier op vier in evenveel weken. Na winst in Brugge, Brasschaat en het BK in Kortrijk was hij nu ook de sterkste op de Grote Markt in Antwerpen. Heemeryck haalde het voor Marten Van Riel en Lander Dircken. Bij de dames stond Katrien Verstuyft opnieuw op het hoogste schavotje van haar thuiswedstrijd en dat minder dan 24 uur na haar optreden in de World Triathlon Series van Hamburg. Katrien won vlot voor Heidi Veramme en de jonge Lotte De Vet. Wannes Swinnen en Sara Van De Vel wonnen de 1/8ste triatlon.

Lees hier het wedstrijdverslag van Pieter.

katrien hamburg

De zwemfinish in Hamburg (foto: Katrien Verstuyft)

Daags voor Antwerpen liep Katrien Verstuyft naar een 25ste plaats in de WTS van Hamburg. De sprinttriatlons van het wereldbeker circuit liggen onze Belgische dames duidelijk minder, want de verwachtingen waren hooggespannen na de mooie 14de plaats van Verstuyft in Chicago. Ook Claire Michel had een mindere dag met een 40ste plaats als gevolg. Er kwamen in Hamburg geen Belgische mannen in actie.

podium xtrails

Het podium van de Xtrails met Pieter, Henri en Christophe (foto: Pieter Bracke)

In Houffalize stond het Asics Xtrails weekend op het programma, een etappe-wedstrijd over 5 trailruns waarin heel wat tri- en duatleten aantraden. Zo liet vooral ex-wereldkampioen Powerman Koen Maris zich opmerken door op zaterdag de Trakks teamtrail van 30 km te winnen. In de eindranking pakten Pieter Bracke en Christophe Schelfhout het zilver en het brons. De winst ging naar Henri Simoen.

 

Uitslagen Vilvoorde

Uitslagen Antwerpen

Uitslagen Hamburg

Uitslagen Houffalize