Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Balty komt 16 seconden te kort
Nieuws

Balty komt 16 seconden te kort

balty dobbeni

Pierre Balty rechts naast Jonathan Wayaffe vlak voor de start in Geneve (foto: Mia Dobbeni)

Volgend jaar vinden in Geneve de Europese kampioenschappen triatlon plaats en dus trok een ruime Belgische delegatie naar Zwitserland voor de ETU Junior Cup die er zaterdag plaatsvond. Pierre Balty onderstreepte er zijn goede vorm. En ook Hanne De Vet deed het uitstekend.

Pierre Balty werd knap vierde. De kersverse nationale kampioen bij de juniores kwam slechts 16 seconden te kort om mee op het podium te kruipen. De winst ging naar Oostenrijker Lukas Pertl die 1u00’49 deed over het zware parcours rond het meer van Geneve. Balty finishte in 1u01’16.

Romain Loop pakte de 14de plaats terwijl Erwin Vanderplancke (19de) en Jarne Verhaegen (20ste) zich nog net in de top-20 nestelden. Jonathan Wayaffe viel uit.

hanne vet zwemstart Geneve

Hanne De Vet uiterst links bij de zwemstart in Geneve (foto: Mia Dobbeni)

Bij de meisjes wordt Hanne De Vet als een beloftevol talent beschouwd. De Wuustwezelse bevestigde in Geneve met een mooie tiende plaats op 2’10 van de Britse winnares Sophie Coldwell. Amber Rombaut werd 15de.

De uitslagen van alle 15 Belgische jeugdatleten vindt u hier terug:

Uitslag Geneve jongens

Uitslag Geneve meisjes

[ad id=’6199′]

Wilt U steeds als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwsberichten, word dan nu fan van onze Facebook pagina en/of volg ons op twitter