Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Project Kapelle Op Den Bos 3: De rollen omgedraaid
Column

Project Kapelle Op Den Bos 3: De rollen omgedraaid

Hans twee jaar geleden op de 1/8ste van Vilvoorde (foto: Kris Hofkens)

De stem van duursportend Vlaanderen maakt triatlon meestal vanop de eerste rij mee. Op de nationale feestdag ruilt hij zijn microfoon echter in voor een wedstrijdnummer. VZW TriKa sprak met Hans Cleemput over zijn nakend debuut op de kwartafstand in Kapelle-op-den-Bos. “Temperaturen om met een frisse Westmalle Trippel op een terrasje te zitten, niet om aan triatlon te doen”.

 

19 juli 2014

Vzw TriKa: We zijn nu twee dagen voor de wedstrijd: hoe schat je je eigen conditie in? 

HC: Hmmmm, moeilijk te zeggen… Mijn conditie is er zeker op vooruit gegaan, maar ik sta nog ver van het vormpeil van een echte triatleet hoor. Mijn hartslag gaat nog te snel de hoogte in. Langs de andere kant moet ik in het lopen af en toe minderen als ik met Joris Sels ga trainen omdat hij anders nauwelijks kan volgen, maar dat zegt meer over zijn conditie dan de mijne vrees ik. Vorige week heb ik voor het eerst 9 km gelopen aan ongeveer 10 km per uur (de eerste 6 km onder de 6 minuten per km, daarna een hongerklopke gekregen), dus ik voel me stilaan klaar voor mijn grote debuut.

Vzw TriKa: Het ziet er naar uit dat het een wedstrijd in warm weer wordt. Hoe ga jij daar mee om?

HC: De warmte is niet echt mijn bondgenoot. Dit zijn temperaturen om met een frisse Westmalle Trippel op een terrasje te gaan zitten en niet om aan triatlon te doen. Maar die hitte is voor iedereen hetzelfde om maar even een echt sportcliché van stal te halen 🙂 Ik ga proberen om zoveel mogelijk het hoofd koel te houden en veel te drinken. En de dag voordien ga ik nog een regendans doen.

Vzw TriKa: Door het warme weer kan het zijn dat de CRO zwemmen met wetsuit verbiedt. Speelt die beslissing een rol voor jou?

HC: Daarom dus die regendans. Van mij mag het zwemwater nog stevig afkoelen, zodat we zeker met wetsuit mogen zwemmen. Het zwemmen is het lastigste onderdeel voor mij en hoewel ik er al hard op gewerkt heb, blijft het een mysterie voor mij hoe topzwemmers hun benen zo mooi statig in één lijn krijgen met hun lichaam. Mijn benen zwadderen er een beetje achteraan, dus geef mij maar het extra drijfvermogen van mijn Z3R0D Neptune (om mijn grap over Joris’ loopconditie al meteen goed te maken). Hoeveel Westmalle Trippels zou het overigens kosten om de CRO om te kopen? Of kunnen jullie wat ijsblokjes in het kanaal dumpen ten tijde van de temperatuurmeting?

Vzw TriKa: De ijsblokjes liggen klaar. Kom je ontspannen aan de start of gieren de zenuwen nu al door je lijf? 

HC: Ik zou willen zeggen dat ik puur ontspannen aan de start komt, maar ik vrees dat ik toch de nodige kriebels zal hebben. Ik heb ondertussen Vilvoorde meegemaakt, dus ik weet nu al een beetje waar me aan te verwachten. In de hoop ook om de wasmachine in de eerste 200 meter te vermijden, zoek ik rustig te starten. En één keer ik bezig ben, heb ik nog maar één focus: de wedstrijd uitdoen. En nadien met de supporters een geweldig feestje vieren.

Vzw TriKa: Tot slot: ga je je benen scheren of waxen?

HC: Hahaha, ja, de benen zijn nu al geschoren. Dit weekend gaan de stoppeltjes er nog een keer af. Kwestie van alvast de indruk te wekken dat ik een echte getrainde atleet ben hé

😉

Kapelle Op Den Bos Flyer

 

WedstrijdidKijker