Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Devriendt sprint voorbij Brems
Nieuws

Devriendt sprint voorbij Brems

karolien_weuts

Willem Brems baalde na afloop van de Hageland Power Triatlon in Aarschot. Aan het einde van deze wedstrijd over de ongewone 1/3de afstand (2 km zwemmen, 60 fietsen en 5 lopen) kwam Brems net 200 meter te kort om de zege te grijpen. Dennis Devriendt maakte in de slotkilometer een verschil van 5 minuten na het fietsen helemaal goed. “Ik probeerde nog even, maar ik kon echt niet meer versnellen”, vertelde een ontgoochelde Brems.

En zo ging de zege onverwacht toch naar Dennis Devriendt. De topsporter van Defensie zat in een achtervolgende groep van die na de 2 km zwemmen al 1′ achterstand telden op een ontketende Brems. Samen met Tim Brydenbach, Stenn Goetstouwers en Lowie Dewitte (die in de slotronde nog terugviel) kreeg Devriendt een achterstand van vijf minuten aangesmeerd in het fietsonderdeel. Brydenbach kampte nog met de gevolgen van buikgriep eerder deze week en kon in het lopen niet helemaal voluit gaan. Devriendt ging wel vol door, al geloofde hij halfweg niet meer in zijn kansen.

“Toen ik hoorde dat het verschil nog drie minuten was, dacht ik dat het afgelopen was en dat ik niet meer vooraan zou geraken. Ik voelde me op dat moment niet super meer. Maar gaandeweg kreeg ik van een hoop fantastische supporters steeds kleinere tijdsverschillen te horen en dan ben ik opnieuw beginnen versnellen. Pas in de laatste tweehonderd meter kon ik op en over Willem.

dennis_aarschot_h_moonen

Dit is een geweldige overwinning voor mij en een absolute opsteker richting BK lange afstand in Eupen over twee weken. Ik weet hoe het voelt om kampioen te worden en dat is ondertussen al veel te lang geleden, dus ik mik graag op een tweede keer goud”, aldus de Oilservice-atleet.

Brems werd op een handvol seconden tweede en Tim Brydenbach hield zijn derde plaats vlot vast. Stenn Goetstouwers liep naar de vierde plaats, terwijl een sterk lopende Thomas Van Diest nog naar de vijfde plek ging. De top-vier staat over twee weken ook in Eupen aan de start. Vuurwerk verzekerd daar…

Bij de dames werd er vooral uitgekeken naar Debbie Verstraeten. De topfavoriete verloor echter veel tijd in het wetsuitvrije zwemonderdeel. “Tja, zonder wetsuit werd het verschil al snel zeven minuten. Dan heb ik een ongelofelijke inhaalrace ingezet op de fiets om mee vooraan te wisselen. Maar de goeie loopbenen heb ik blijkbaar in Lanzarote achtergelaten. Toch ben ik niet ontevreden met mijn vierde plaats”, liet Debbie weten.

Vooraan had Charlene Ottevaere zich stevig aan de leiding genesteld na het zwemmen, maar in het lopen moest ze haar meerdere erkennen in Karolien Weuts. Die pakte haar eerste grote zege van het seizoen en kon het zelf nauwelijks geloven. “Ward (Vande Capelle, die zelf 7de werd bij de mannen) en ik zijn net terug van een acht dagen lange fietsstage in de Provence. Ik had vandaag de wedstrijd dan ook voorzien als een extra doorgedreven training richting BK in Eupen. Maar het verliep erg goed en in het lopen ben ik voluit gegaan voor de zege. Dit geeft me een goed gevoel voor de titelstrijd over twee weken”, aldus Karolien.

De Nederlandse Andrea Jochems pakte de derde plaats.

In de Plastriatlon over de 1/8ste afstand wonnen Ben Brems, broer van Willem, en Belgisch kampioene bij de juniores, Kaat Van Eynde.