Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Even dromen van Belgische dubbel
Triathlon

Even dromen van Belgische dubbel

Axel_IM_UK

In Bolton leek het zondag een Belgisch feestje te gaan worden, met Axel Zeebroek en Joerie Vansteelant die op de eerste en derde plaats liepen in het begin van de marathon van de Ironman UK. Uiteindelijk strandden onze landgenoten net naast het podium. Zeebroek werd vierde en Vansteelant bekroonde zijn allereerste Ironman met een vijfde plaats.

“Dat was een zware dag vandaag”, vertelde Joerie. “Mijn zwemmen voelde minder goed dan drie weken geleden en ik vond niet echt een groepje om vlot mee te zwemmen. Op de fiets ging het prima op een technisch en heuvelachtig parcours met 2000 hoogtemeters. Het enige probleem was dat mijn energiegels te vroeg op waren en ik de laatste 25 km zonder zat. Ik voelde het niet op de fiets, maar betaalde het cash tijdens het lopen.

Ik was zeer goed in de eerste tien kilometer en liep vlot van de vierde naar de derde plaats, maar dan ging mijn energiepeil enorm snel naar beneden. In de bevoorrading probeerde ik elke keer weer aan te sterken, met cola en red bull, maar het duurde tot de laatste 15 km eer ik me beter voelde. De kilometers daarussen waren een hel. Ik kan niet echt klagen met een vijfde plaats in mijn eerste Ironman, maar ik weet dat ik beter had gekunnen. Maar ik ben blij dat ik kon finishen en nu kan zeggen dat ik een Ironman ben”, aldus de kopman van de Ironmanagers.

De overwinning ging naar de Fransman Cyril Viennot, die rond km 25 voorbij ging aan Zeebroek. De Uplace BMC prof bleef nog lang in strijd voor de tweede plaats maar moest Joe Skipper en Kyrill Kotsegarov nog voor zich dulden.