Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sprokkels: Heemeryck, Meysmans, Van Lierde en De Hertog
Triathlon

Sprokkels: Heemeryck, Meysmans, Van Lierde en De Hertog

pieter_zurich

In dit relatief rustige triatlonweekend in België zochten heel wat landgenoten hun geluk buiten de landsgrenzen. Hierbij een kort overzicht van een aantal straffe resultaten met de mannen van het LTTL-Oilservice team in een glansrol. Frederik Van Lierde en Kjel De Hertog trokken naar Marseille voor de 5150. En hun ploegmaat Pieter Heemeryck zette een topprestatie neer op de 5150 Van Zurich zaterdag. Zondag stonden ook heel wat landgenoten aan de start van de Ironman Zurich en Jan Meysmans trok naar Italië voor de Aronamen.

Meysmans kon terugkijken op een geslaagde wedstrijd, dit keer zonder tegenslag die hem al een tijdje achtervolgt. Met een 15de plaats overall en een derde plaats in zijn categorie in Bardineto was hij best tevreden.

Ook Kjel De Hertog was content met een achtste plaats in de 5150 niet-stayer triatlon van Marseille. Zijn kopman Frederik Van Lierde lag er constant in gevecht voor de overwinning met thuisatleet Antony Costes. Die haalde het uiteindelijk ook in 1u55’11. Frederik werd in 1u56’39 tweede.

Daags voordien pakte hun ploegmaat Pieter Heemeryck nog eens ouderwets uit. In Zurich stond met de 5150 het officieuze Europees kampioenschap niet-stayer kwarttriatlon op het programma. Pieter kwam er met de kopgroep uit het water en in de laatste fietsronde probeerde hij er op Heartbreak Hill alleen vandoor te gaan. Toen zijn ketting blokkeerde zag hij de rest terugkomen, maar hij kon nog net bij de koplopers aanpikken in het lopen. De eerste 2 km leek hij op weg naar een stunt maar uiteindelijk moest hij maar nipt de duimen leggen en viel hij met een 4de plaats net naast het podium. En dat vlak achter kleppers als Reinaldo Colucci, Ruedi Wild en Sven Riederer, beiden vorige week nog 1 en 2 in de ETU Cup in Geneve.

Het wedstrijdverslag van Pieter vind je hier.

Op zondag mochten de mannen van de lange afstand aantreden in de Ironman van Zurich. En hoewel er geen Belgische profs aan de start stonden, werd het toch een Belgisch feestje. Zo keken heel wat mensen uit naar het debuut van Solid Endurance duo Peter Croes en Koen De Weerdt. De twee deden het uitstekend. Croes eindigde als 55ste in 9u31’14 en De Weerdt werd 152ste in 9u53’44.

Kevin Van Oevelen was de beste Belg op de 13de plaats in 9u03’59, goed voor zilver in zijn age group. Yves Depoorter won zijn age group en werd 18de overall. Griet Schrijvers pakte brons in haar categorie.

In de ETU European Cup van Bagnoles stond er slechts 1 landgenoot aan de start. Christophe De Keyser had een offday in Spanje en stapte uit de wedstrijd.