Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Luxem op herhaling in Nisraman
Multisports

Luxem op herhaling in Nisraman

Nisraman_2

Thuisploeg Trinity-Sportevents domineerde de Nisraman zondag in het zonnige Nisramont. Na 1 km zwemmen, 40 km fietsen (met twee keer de beklimming van de Maboge), 15 km mountainbiken en 10 km trailrunnen waren Yeray Luxem en Christine Verdonck de verdiende winnaars. Luxem kwam samen met zijn maatje Wouter Vander Mast, de partner van de winnares bij de vrouwen, over de streep na een zware wedstrijd.

 Door de temperaturen en het extreme parcours liepen de tijdsverschillen stevig op. Vander Mast kwam na 1000 meter zwemmen als eerste uit de Barrage van Nisramont, met 40″ voorsprong op Luxem en levende legende Rob Barel. Yeray kreeg Wouter al snel in zicht maar Vander Mast bleek op de koersfiets de betere klimmer en reed steeds verder weg van zijn ploeggenoot. In het mountainbiken toonde Yeray zich weer de betere en bij de start van het trailrunnen was het verschil tot een handvol seconden herleid.

Ondertussen had Rob Barel, die gekozen had voor spd-pedalen op de racefiets en die dus niet van schoenen moest wisselen in het parc fermé voor het mountainbiken, de derde plaats ingenomen voor Tim Van Hemel en Tim Van Daele. De 57-jarige Barel moest onze twee landgenoten laten gaan op het technische parcours en zou uiteindelijk knap zesde worden.

Tim Van Hemel begon aan de trailrun met 8 minuten achterstand, bracht het verschil nog terug naar drie minuten, maar meer zat er niet in voor de Triamo-atleet. Van Hemel pakte het brons voor Sylvian Denis en Tim Van Daele. Vooraan bleven Luxem en Vander Mast samen om in stijl hand in hand naar de finish te komen, waar Yeray de eer kreeg om voor het tweede jaar op rij de overwinning te claimen in een tijd van 3u18’02.

Nisraman (1)

Bij de dames startte Jasmijn Van Der Burg snel. De Nederlandse juniore, onlangs nog vice-kampioene van haar land op de sprintafstand, kwam als vierde overall uit het water. In het klimwerk kon ze de schade nog enigszins beperken, maar in het mountainbiken en trailrunnen moest ze duidelijk haar meerdere erkennen in Christine Verdonck. Die knokte zich naar een imposante voorsprong en ze won met overmacht de Nisraman in 4u02’28. Het zilver ging naar Hilde De Meulemeester, het brons was voor Van Der Burg.

Yeray Luxem was uiteraard tevreden. “Wouter heeft het me vandaag niet gemakkelijk gemaakt. Hij was duidelijk de betere klimmer, want toen ik hem op de fiets in het vizier kreeg, reed hij vrij snel weer van me weg. In het mountainbiken heb ik me eens goed kunnen uitleven op dit mooie parcours. Eens ik bij Wouter kwam in het lopen, hebben we besloten samen te blijven en samen te finishen. Of de riem er nu afgaat? Nee, in tegendeel. De komende drie weken stevig trainen op weg naar het ITU WK crosstriatlon voor mij”, aldus Yeray.

In de Nisraman Lite over bijna de halve afstand (500 zwemmen, 20 fietsen, 15 mtb en 5 trailrun) ging de overwinning naar favoriet Joeri Deleebeeck. Die droeg zijn zege op aan zijn eerder deze week overleden kameraad (die op 24-jarige leeftijd plots overleed) en zorgde voor een emotionele finish. Het werd hem niet cadeau gegeven want Guy Achten en Roelof Lovink kwamen nog sterk terug in de sloftfase van de trailrun. Bij de dames was Jill Ponet de sterkste.

Uitslagen Nisraman