Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach en Coysman verlengen titel
Triathlon

Brydenbach en Coysman verlengen titel

bk eupen ellen

In Eupen werd er zondag gestreden voor de nationale triatlontitels op de lange afstand. De twee uittredende kampioenen trokken aan het langste eind. Joke Cosyman deed dat op de haar bekende manier door van iedereen hard weg te fietsen. Ze won met een enorme voorsprong van 10′ op Karolien Weuts die het in de strijd om het zilver haalde van haar ploegmaatje Leen Vanden Daelen.

Bij de mannen waren de vier van Aarschot opnieuw op het appèl. Willem Brems slaagde er deze keer niet in om een grote kloof te slaan in het zwemmen. Hij kwam samen met Tim Brydenbach uit het water. De twee Kempenaren zagen tijdens het fietsen drie atleten aansluiten: Dennis Devriendt, de Nederlander Martijn Dekker en Stenn Goetstouwers. De 185-Sportoase atleet ging er in de slotfase alleen van door en begon met 50 seconden voorsprong aan de afsluitende halve marathon.

Daarin toonde Dennis Devriendt zich aanvankelijk de sterkste. De Oilservice-atleet leek op weg naar zijn tweede titel op de halve afstand, maar Brydenbach kwam er alsnog op en over. “Dennis Devriendt liep een halve minuut van me weg. In de tweede ronde haalde ik Goetstouwers bij en pas na 15 km kon ik bij Dennis aansluiten. Ik kon een gaatje slaan en gaf dat niet meer af”, vertelde Tim in Gazet Van Antwerpen. Hij won uiteindelijk in 3u45’05. Devriendt werd tweede in 3u45’53. Stenn Goetstouwers knokte zich naar het brons in 3u46’48. Willem Brems viel net naast het podium.

Uitslag