Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik Thijs wint feestelijke Herentals Duatlont
Duathlon

Rik Thijs wint feestelijke Herentals Duatlont

herentals duatlont

Vrijdag 1 augustus organiseerde Triatlonteam DCM-Heylen Vastgoed de eerste editie van Herentals Duatlont. Deze organisatie maakt deel uit van een tweedaags evenement in Herentals met ook nog het na-tourcriterium Herentals Fietst (met winnaar Vincenzo Nibali) en Herentals Feest.
Na het eerste loopgedeelte van 3,4 km onstond een kopgroep met duatleet Rik Thijs en de atleten Pieter Hendrickx, Tom van Rooy, Pieter Van Dyck en Vincent Bierickx. Tijdens het fietsen zetten de triatleten en de duatleten echter orde op zaken en de achtervolgende groep met Paul Embrechts, Tony Goossens, Nick Baelus, Micha Van den Eynde en Tim Vijverman maakte al snel hun achterstand goed. Na 22 fietskilometers draaide een kopgroep van 7 vrijwel gelijktijdig de wisselzone in voor de afsluitende 2,9 km lopen.
Na een spannende strijd won Rik Thijs van CMC Dessel het nipt voor Hetric atleet Paul Embrechts en Tim Vijverman van Triatlonteam Ieper. Op de overige ereplaatsen eindigden respectievelijk Micha Van den Eynde, Tony Goossens en Nick Baelus.
Bij de vrouwen won de Gentse Ellen Van Leeuwen voor plaatselijk atlete Sandy Drouard en Leen Hannes uit Mol.

Met meer dan 100 deelnemers en een massa toeschouwers is deze Herentals Duatlont alleszins voor herhaling vatbaar.

Uitslagen