Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xenia Luxem 4de op Alpe d’Huez
Triathlon

Xenia Luxem 4de op Alpe d’Huez

Alpe d’Huez was afgelopen week het strijdtoneel van de du- en triatleten. Traditioneel staan er heel wat Belgen aan de start in de verschillende evenementen. Het beste resultaat kwam op naam van Xenia Luxem. De zus van Yeray bevestigde met een knappe vierde plaats. De bronzen medaille winnares van de laatste twee BK’s kwam na 2u17’38 binnen. Winnares Emma Jackson deed er 2u07’57 over.

[mom_video type=”youtube” id=”HM76N_1iHTA” width=”640″]

Bij de mannen pakte Koen Veramme een tiende plaats in 2u01’11, op 5’30 van winnaar Tom Richard. Technokoentje hield er een dubbel gevoel aan over. “Ik ben content met mijn 10e plaats omdat dit toch wel internationaal bezet is (die Australiërs komen niet naar hier om bloemekes te tekenen natuurlijk), omdat ik anderhalve minuut sneller ben dan vorig jaar en ik dit keer de 3e klimtijd neerzet. Per slot van rekening ben ik pas 2 weken geleden begonnen met wat hoogtemeters te trainen omdat ik de Belgische wedstrijden niet wil laten schieten hiervoor.
Ik ben zwaar malcontent omdat ik hier 2 keer 7e ben geweest en een 10e plaats niet hetgeen is waarvoor ik me 6 dagen heb opgesloten in een berghut en mijn zuurverdiende congé voor heb opgeofferd. Ik ben ook de eerste om te zeggen dat triathlon niet alleen fietsen is, en daarom steekt het des te meer dat ik voor het 3e jaar op rij een werkelijk triestige zwemproef neerzet. Ik had met mijn zwemniveau van de laatste weken in de Belgische wedstrijden daar veel meer van verwacht. Dit alles nog overgoten met een sausje van rugpijn en kniepijn van heuvelachtige lopen”, aldus Koen in een reactie op facebook.

Op de lange afstand speelden de Belgen geen hoofdrol. Kris Steyaert was met een 21ste plaats de beste landgenoot in een tijd van 6u39’41. Hans Moonen kwam exact vier minuten later als 26ste over de streep. Rinus Holvoet en Jarid De Mooij werden 28ste en 30ste.

In de duatlon dit keer weinig Belgen te bespeuren, dit in tegenstelling tot onze noorderburen. Met de 9de plaats was Axel Van Liefferinge de beste Belg.

Uitslagen