Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens 11de in finale Tizzy
Nieuws

Jelle Geens 11de in finale Tizzy

Tizzy Denteneer

Nadat hij zaterdag in zijn halve finale al naar een knappe vijfde plaats liep, heeft Jelle Geens zondag nog eens bevestigd. Ook bij Peter Denteneer liep het vrij goed in de finale van de Wereldbekermanche van Tiszaujvaros. In Hongarije streden zaterdag negentig mannen om een plaatsje in de finalewedstrijd met 30. Jelle Geens en Peter Denteneer waren de enige Belgen in die finale. Denteneer was mee met de grote groep in het zwemmen. Geens ook, maar hij kon op de fiets net niet aansluiten.

“Ik was net niet mee met de goede groep en heb de hele 20 km vol meegereden om gat te dichten! Spijtig, want was mee in het zwemmen maar op het einde werd er nog zwaar getrokken en verloor ik de goede positie. Op het einde hebben we de aansluiting met de groep nog net gemaakt, maar ik heb zo diep moeten gaan op de fiets dat ik dit toch bekocht eerste 2 loopronden. Daarna ben ik alsnog opgeschoven van plaats 20 tot 11! En daarmee ben ik tevreden”, aldus Jelle.

In de laatste 5 km werd er enorm snel gelopen (Rostyslav Pestov in 15’03, goed voor zilver). Ondanks een 16’10 liep Peter Denteneer slechts naar een 21ste plaats. De winst ging naar thuisatleet Akos Vanek.

Bij de dames was de Nederlandse Rachel Klamer de snelste. Zij haalde het voor Margit Vanek en Pamela Oliveira. Onze landgenote Katrien Verstuyft legde beslag op de 13de plaats.

Uitslag Tizzy Dames

Uitslag Tizzy Heren