Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys bezorgt Lommel kippenvel
Nieuws

Ruben Geys bezorgt Lommel kippenvel

Ruben Geys wint Lommel

De Hoeks kwarttriatlon van Lommel kreeg een denderende loopfinale met Tim Brydenbach en lokale held Ruben Geys in de hoofdrol. Brydenbach was in het zwemmen mee weg met een kopgroep van vier in het zwemmen, met daarbij Nederlanders Tom Havekes en Terence Olaria en onze landgenoot Daan Pex. Maar op slechts 25 seconden leidde Ruben Geys de achtervolging in een groep van 7 met onder andere Geert Janssens en Marc Geerts.

De Atriac’er viel echter uit in de eerste fietsronde met een lekke band vooraan. Op dat moment had Ruben Geys het gat op Brydenbach, die er op de fiets alleen vandoor ging, al bijna gedicht. Met vier kwamen ze samen in de wissel: Pex, Olaria, Brydenbach en Geys. De plaatselijke favoriet liep na een snelle wissel als eerste weg en hield Brydenbach constant op een meter of tien. In de tweede loopronde zette Balenaar Ruben Geys een versnelling in.

Hij won voor het eerst zijn thuiswedstrijd in Lommel en zette de markt er in lichterlaaie. Brydenbach werd tweede. “Ik voelde Eupen nog in de benen. Aan Ruben was vandaag niets te doen, hij was de sterkste”, vertelde Tim. Geys zelf was supertevreden. “Ik had een perfecte dag vandaag. En om dan voor eigen volk zo te finishen, dat is schitterend. Tim bleef lang aanklampen, maar heel Lommel stuwde mij vooruit,” aldus Ruben. Achter de twee hoofdrolspelers stond Tim Van Hemel te glunderen met het brons. De duatleet blijft progressie maken in het triatlon en zette een straffe loopproef neer. Geert Janssens werd vierde, Hans Moonen vijfde.

Bij de dames pakte Xenia Luxem haar grootste triatlonzege ooit. De zus van Yeray heeft een rijk gevuld veldloop- en atletiekpalmares, maar in het triatlon waren het, buiten de winst vorig jaar in het Luxemburgse Weiswampach, telkens niet onaardige ereplaatsen, met onder andere al twee keer brons op het BK. In Lommel zette ze een heel goed zwemnummer neer door als 4de op 1’40 van Deborah Van Gossum boven water te komen. Joke Coysman en Mieke Suys, voor de derde keer op 1 week tijd aan de slag, kwamen achter Deborah aan wal.

Coysman greep al snel de leiding, maar telde bij de wissel slechts 30″ op Marjolein Truyers en 1′ op Xenia. Die had Madam 16 al na 1 ronde lopen te pakken. Coysman pikte nog even aan. “Maar dat was meer blufpoker dan wat anders”, vertelde Joke. “Ik probeerde tegen beter weten in aan te klampen, maar Xenia liep gewoon veel te snel. Ze was sterker dan ik vandaag, al was het door het winderige weer zwaar op het fietsparcours”, aldus Madam 16. Voor Xenia klopte het gewoon allemaal. “Dit was zo’n dag waarop de drie onderdelen goed liepen. Ik ben blij van het zwemmen. In het fietsen had ik vandaag eigenlijk meer last dan vorige week in Alpe d’Huez. Ik heb er op twee weken tijd drie keer de volledige klim gedaan, maar dat nooit gevoeld in de benen. Hier op het vlakke was het veel meer op de kracht en ik vrees dat ik dat de komende dagen nog ga voelen. Vandaag was ik vooral tevreden over het lopen, dat leek eindelijk weer eens op mijn oude niveau”, vertelde Xenia.

Luxem won dus voor Coysman. Het brons was voor Marjolein Truyers.

adam wint sprint lommel

In de sprinttriatlon was de overwinning voor Adam Lambrechts, die van start tot finish aan de leiding ging. Bij de dames liep Karlien Claus met een sterke laatste 5 km naar een mooie overwinning.