Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amber en Kirsten maken indruk op YOG
Nieuws

Amber en Kirsten maken indruk op YOG

Brittany Dutton Nanjing

Als eerstejaars heeft Amber Rombaut een fantastische prestatie neergezet op de Youth Olympic Games in Nanjing. De poulain van coach Luc Van Lierde had een goed zwemnummer maar kwam net te kort om in het kopgroepje van zes atletes mee te kunnen. Die gingen ook in het fietsen aan kop, waarbij de Australische Brittany Dutton er in slaagde om alleen in de aanval te gaan. Zij behield haar voorsprong en pakte het goud voor Australië.

Achter haar kwamen de leidsters en de achtervolgende groep samen in de laatste ronde. In het looponderdeel knokte Amber zich naar een verdiende elfde plaats. Ze was uiteraard in de wolken. “Bedankt aan iedereen voor de felicitaties en de berichtjes. Dit was een fantastische ervaring om hier als eerstejaars elfde te worden. Ik ben tevreden van mijn wedstrijd en heb er heel hard van genoten”, liet ze weten.

amber YOG

Belgisch kampioene sprinttriatlon Kirsten Nuyes bevestigde opnieuw met een schitterende zesde plaats. Door haar dubbele nationaliteit komt ze internationaal uit voor Nederland, maar ze woont en traint in België in het 185 coaching center in Wuustwezel.

Uitslag Nanjing