Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens op het WK: “Eerder teddybeer dan ijsbeer”
Nieuws

Kris Coddens op het WK: “Eerder teddybeer dan ijsbeer”

Kris Coddens werd 6de op het WK Crosstriatlon. Hier leest u zijn wedstrijdverslag:

“Een watertemperatuur van 21 graden betekent voor ITU zwemmen zonder wetsuit. Op een kille regenachtige dag betekende dat voor mij na 1500m verstijfd van de kou uit het water komen met  3,5 minuten achterstand. Dat deed ik net voor m’n referentie Tim Van Daele dus een slechte tijd had ik daarom niet gezwommen.

kris coddens wk 3

Op de fiets blokkeerden de benen echter door de koude. Ik kon wel al wat inhalen maar toen de Tsjech Kubicek me passeerde en ik die wat later moest laten rijden, wist ik dat het niet ok was. De “moral” zat diep, maar we zouden wel zien. Op kilometer 11 lag de zwaarste en langste klim waar ik eindelijk wat begon op te warmen. Ondertussen had ik net Wouter Vander Mast gepasseerd en ook Yeray Luxem die z’n pedaal had stukgereden. Stilaan geraakte ik in mijn vertrouwde ritme en kon ik me door het slijk een weg banen naar voor. Dat was soms een huzarenstukje met de ogen vol slijk op de glibberige afdalingen maar ik kon het bij 1 kleine valpartij houden.

Als 8ste begon ik te lopen en misschien omwille van m’n tragere eerste kilometers fietsen had ik goede loopbenen. Er was niemand te zien voor of achter me maar ik had ook Brice Daubord ingehaald op de fiets die me vorig jaar op het WK nog te snel af was in het lopen. Ik wist dus dat ik niet mocht treuzelen en ging nog stevig door. Vooral in de lange licht bergaf lopende stukken voelde ik me in mijn sas. Rond kilometer 6 zag ik plots de wereldkampioen van vorig jaar Conrad Stoltz lopen en het gaf me vleugels om die te kunnen passeren. Toen ik in de laatste kilometer ook nog de Fransman Carloni kon voorbijlopen was ik toch wel blij met mijn 6de plaats.

WK Cross Kris

Op voorhand hoorde ik vooral veel vertellen over de zware bezetting op deze wedstrijd dus achteraf gezien mag ik met dit resultaat denk ik heel tevreden zijn. Een ijsbeer zal ik nooit worden, maar misschien heeft mijn loopnummer daar deze keer wel wat vruchten van geplukt.

Naar verwachting won Ruzafa de wedstrijd voor Josiah Middaugh en Braden Currie. Verder werden de gekende alteten Michael Weiss 4de en Olympic distance atleet Leonardo Chacon 5de.

Andere Belgen deden het ook niet slecht. Wouter Vander Mast werd 23ste en Tim Van Daele kon nog net Faris Al Sultan afhouden voor een 40ste plaats. Ploegmaat Lorenz Claeys werd 67ste en daarmee 12de U23.

Of er verder nog iets op het programma komt is nog niet beslist. Eventueel probeer ik nog de Tnatura Slovenië mee te pikken op 22 september, maar ik moet eerst eens uitzoeken of dat haalbaar is. Het seizoen is tenslotte al mooi geweest.”