Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Romain Loop 1ste uit wissel in Nanjing
Nieuws

Romain Loop 1ste uit wissel in Nanjing

nanjing YOG jongens

Onze landgenoot Romain Loop heeft een straffe prestatie neergezet op de Youth Olympic Games in Nanjing. Romain kwam als derde uit het water en snelde zelfs als eerste uit de tweede wissel weg. Een botsing met een andere atleet zorgde voor een lichte blessure en een tijdsstraf van 10 seconden, maar ondanks dat werd hij knap 18de.

“Dit was een buitengewone ervaring, die ik met enorm veel plezier meegemaakt heb. Ik heb de hele tijd een glimlach op mijn gezicht gehad. Het is hier echt ongelofelijk. Ik kwam als derde uit het water en we waren met ongeveer 10 atleten meteen weg op de fiets. Maar na één ronde werden we ingelopen door de grote groep, waarna er een spervuur aan ontsnappingspogingen volgde. Het fietsen was zwaar, maar ik had goed gedoseerd en mijn benen voelden goed aan. Ik kwam als eerste in de wisselzone en toen ik ook als eerste na een snelle wissel wegspurtte, werd ik door een andere atleet met zijn fiets aangereden.

romain YOG

Ik verloor er geen tijd mee, maar ik hield er wel een kleine blessure aan over. Op dit niveau moet je top zijn en dit maakte het voor mij onmogelijk om met de koplopers mee te gaan. Met een penalty van 10 seconden werd ik alsnog 18de, met een matige looptijd. Al bij al was dit echt uitzonderlijk. Ik ben tevreden over heel veel dingen. Ik ben ontgoocheld over  mijn looptijd, maar ik kon echt niet meer versnellen en op mijn normale niveau lopen, wat van zichzelf al niet heel snel is” aldus Romain.

Ook Peter Croes, die als coach van de Belgische triatlon delegatie mee is in China, was in de wolken. “‘Un résultat honnête’, is wat hij zei. Misschien wel, zeker op de Spelen. Atleet en coach hadden misschien op meer gehoopt, toch voor even. Een ‘motor’ als geen ander, maar vooral een ingesteldheid van een kampioen. Zelden iemand zo relax naar een wedstrijd weten toeleven, vol vertrouwen maar zonder hoogmoed! Derde uit het water zonder een slag te veel te doen, constant tussen tweede en vijfde positie in het peloton, eerste de wissel binnen… de derde discipline wordt vanaf overmorgen aangepakt. Intens maar niet roekeloos. Het is niet de laatste keer dat ze van ‘Loop’ gehoord hebben, schrijf maar op!” aldus Croes Control.

De winst ging bij de jongens naar de Brit Ben Dijkstra (die ook Nederlands bloed in de aderen heeft) die het in een millimeterspurt haalde van de Nieuzweelander Daniel Hoy. De Deen Emil Hansen pakte brons.

Uitslag YOG Nanjing Jongens