Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Luc Huberty: “Ik droom van de Olympische Spelen”
Atleet in de Kijker

Luc Huberty: “Ik droom van de Olympische Spelen”

Luc Huberty video

In Vlaanderen zijn Marc Herremans en Kim Plovier (die zich ook volop voor de triathlon op de Paralympische Spelen in Rio aan het kwalificeren is, maar daarover binnenkort meer hier op 3athlon.be) ondertussen redelijk tot zeer bekende para-triatleten. Maar dit jaar leerden we aan de andere kant van de taalgrens Luc Huberty kennen, een vijftiger die een tijd geleden in een ongeluk zijn rechterbeen verloor. Hij bleef niet bij de pakken zitten en merkte als zwemmer dat hij nog steeds snelle tijden kon neerzetten.

luc huberty grote foto

Ondertussen mikt hij volledig op de triatlon met een eerste geslaagde kennismaking in Besançon, waar hij in de PT2 categorie 8ste werd en als derde uit het water kwam. Ook in Stein deed hij het uitstekend op de sprintafstand. In de La Gileppe Trophy pakte hij een knappe tweede plaats.

Luc Huberty plat

Genoeg reden om Luc hier even in de kijker te zetten, zeker gezien zijn volgende exploot. Voor zijn organisatie “Leg’s Go” zet hij twee trio’s in tijdens de Belman. Zelf zal Luc het zwemmen voor zijn rekening nemen. David Offermann, ex-basketter en nu internationaal paracyclist, in het fietsen en Gauthier Piret (geamputeerde arm, Embrunman winnaar met 1 arm, paratriatleet) op het loopparcours vervolledigen zijn ploeg.

Luc Huberty 1 (foto

In het andere team vinden we Micheline Falize (top-20 bij de masters op internationaal zwemniveau bij de validen!), Patrick Bergenhuizen (nationaal paracyclist en de Mont Ventoux beklommen met 1 been) en Sébastien Xhrouet (paratriatleet en drievoudig zilveren medaillist bij de Paralympische Spelen). Op zondag 31 augustus kan u beide teams aan het werk zien op de BelMan in Robertville, de enige volledige triatlon in ons land.

Luc Huberty 2

Check zeker zijn facebookpagina Luc Huberty Paratriathlete en zijn organisatie Leg’s Go