Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete stopt ermee
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete stopt ermee

Tom Vander Hoogerstraete fiets

In het verslag over de Sporta Mr. T Triatlon van Gent kon u al lezen dat het de laatste wedstrijd van Tom Vander Hoogerstraete was. Hij bevestigt nu bij ons dat zijn triatloncarrière er op zit. “Ik ben gestart met topsport op mijn 12 jaar en op mijn 14e trainde ik sommige dagen al 2 tot 3 keer als zwemmer. 8 jaar later ben ik overgestapt naar triatlon. Zwemtrainingen heb ik nooit meer graag gedaan (beetje een degout zeker). De laatste 2 jaar ben ik het ook mentaal moeilijk beginnen krijgen met de lange fietstrainingen.”

tom_vander_hoogerstraete.jpg

“Momenteel ga ik liever spelen met mijn dochtertje of bouw verder aan mijn academische carrière dan dat ik 4u op een fiets kruip. En dan moeten er keuzes gemaakt worden en valt hetgeen ik het minst graag doe weg. Ik heb 15 jaar topsport gedaan en dat is meer dan genoeg. En ik ben superblij dat ik in Brugge mooi geëindigd ben en daar voor het eerst een 32’er liep op 10 km. De MisterT dit weekend heb ik ongetraind nog meegedaan omdat ik een speciale band heb met die wedstrijd en het toch nog altijd een beetje een thuismatch blijft voor mij.

En ja, ik kom zeker nog naar Triatlons kijken en misschien dat ik me nog wel eens speciaal voorbereid in de Lente om nog een BK ploegen mee te doen ofzo. We zien wel. Ik ga blijven lopen en scherp proberen blijven. Ik wil nog graag SMO-Specialized bedanken en in het bijzonder Michael Dewilde voor alle support en steun. Zonder hen had ik nooit zo’n mooie carrière kunnen uitbouwen”, aldus Tom.

Tom VDH BK beloften

Vander Hoogerstraete kwam in 2008 vanuit het zwemmen in triatlon terecht en behoorde meteen tot de beste zwemmers onder de triatleten in ons land. Dat leverde hem een aantal selecties op voor de ETU Europabekers. In 2010 werd hij Belgisch kampioen in Doornik bij de beloften. Maar twee jaar later ontdekte hij zijn liefde voor het niet-stayer gebeuren en maakte hij enorm veel progressie in het fietsen. Hij herlegde de focus naar de langere afstanden en mét succes. in 2012 volgde zijn grootste exploot: een 4de plaats op de 70.3 Ironman van Mallorca. Met vier overwinningen was hij recordhouder in de Mr. T van Gent, en daarnaast won hij onder andere Viersel, Lommel, Zwijndrecht en de 111 van Bilzen.