Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Seppe Odeyn
3quest

3quest: Seppe Odeyn

sepp odeyn

Het klakske accentueert ook mijn loopstijl, waarvoor het woord flandrien wel eens wordt gebruikt

1. Wat is dat eigenlijk met dat koersklakske?

[dropcap]I[/dropcap]k ben blij dat iemand er eindelijk achter vraagt. Uit windtunneltesten bleek namelijk… Neen helaas, in eerste instantie was het een handig hulpmiddel om mijn loopschoenen in de wisselzone terug te vinden. Ik keek dan gewoon waar het klaske lag en vond zo mijn schoenen. Natuurlijk  verwijst het ook naar mijn wielerverleden waar ik best trots op ben. Het klakske accentueert ook mijn loopstijl, waarvoor het woord flandrien wel eens wordt gebruikt. En als laatste wou ik eigenlijk een trend lanceren in het tri-duathlon circuit, maar aangezien alleen ploegmaat Lorenz Claeys meedoet, is dit voorlopig geen succes.

2. Kunnen duatleten-triatleten een beetje met de fiets rijden ten opzichte van wielrenners? 

[dropcap]I[/dropcap]k ben toch enorm verschoten van het fietsniveau, al is het niet gemakkelijk te vergelijken want als tri-duatleet begin je nooit ”fris” te fietsen. Bij het wielrennen is het wat meer interval, terwijl du-triatleten vooral goed zijn in een constant tempo rijden. Qua techniek kom je hier en daar wel wat tegen, maar ik ga daar niet over zagen als ik mijn eigen zwemtechniek bekijk.

seppe odeyn 2

3. Je komt uit het wielrennen en zoekt nu je weg binnen duatlon-triatlon. Weet je al welke discipline je liefst doet en mocht je 10 jaar kunnen terugkeren: zou je hetzelfde parcours afleggen?

[dropcap]H[/dropcap]et probleem is dat er zoveel keuze is:  duatlon of triatlon, dan nog al die verschillende afstanden, drafting, non-drafting of met de mountainbike… Ik doe dat allemaal heel graag en elke type wedstrijd heeft zijn charmes. Maar ik zou me toch graag ergens op toeleggen zodat ik daar het maximum uit kan halen. Want ik merk wel dat als ik alles wat dooreen doe zoals nu, ik vaak net een tikkeltje tekort kom.  Ik had me dit jaar voorgenomen nog van alles uit te proberen, maar hoe meer ik uitprobeer, hoe moeilijker de keuze wordt. Misschien een stemming organiseren op 3athlon.be op het einde van het jaar?

Moest ik 10 jaar terug kunnen zou ik wel hetzelfde parcours afgelegd hebben.  Ik heb er altijd van gedroomd om wielrenner te worden en heb daar een enorm leuke tijd gehad. Ik had wellicht een betere triatleet kunnen zijn als ik vroeger was overgeschakeld maar ik droomde als kleine jongen nu eenmaal van de Tour en niet van Hawaii.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3Quest?

Ik zou graag 3 vragen stellen aan mede helleveeg Bart Borghs:

1. Bart, je bent één van de weinigen die nog met een tritop loopt. Ik snap dat dit in de zomer cooler is, maar als ik in de winter de modder in alle kieren zie kruipen vraag ik me toch af wat het idee hierachter is?

2. Vertel eens iets meer over soldaat Borghs? Is het gemakkelijk te combineren met de triathlon en heeft je geweer een bijnaam?

3. Jij en Lore zijn één van de weinige koppels die de Hel doen.  Ikzelf laat me de dag nadien het liefst bedienen en doe zo weinig mogelijk, maar vertel eens: Wie zet er de maandag na de Hel bij jullie de vuilzakken buiten?