Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zonnig einde van het triatlonseizoen!
Bert Jammaer woonde verschillende jaren op Lanzarote om zich daar volledig op de triatlon te concentreren
Nieuws

Zonnig einde van het triatlonseizoen!

De unieke combinatie tussen zon en de vulkanische natuur
De unieke combinatie tussen zon en de vulkanische natuur

Voor enkele atleten begint het triatlonseizoen langzaam ten einde te lopen, anderen zoeken nog een laatste wedstrijd uit. Helaas konden we niet echt van zomers weer genieten afgelopen maand en is het geen slecht idee zonnige oorden op te zoeken om het triatlonseizoen met een vakantie te beëindigen.

Afgelopen jaren zakten meer een meer atleten af naar het triatloneiland bij uitstek, Lanzarote, om daar nog een laatste keer onder zomerse omstandigheden te presteren. In combinatie met het unieke vulkanische landschap wordt de 70.3 van Lanzarote, het kleine broertje van de zwaarste Ironman van Europa, dan ook zeer gesmaakt.

Voor ambitieuze atleten die het WK 70.3 2015, te Oostenrijk, al in hun achterhoofd hebben, is deze wedstrijd bovendien een unieke gelegenheid om zich van een startbewijs te verzekeren. Met maar liefst 50 tickets is er voor hen een grote mogelijkheid om zich reeds dit jaar te kwalificeren voor het WK 70.3 dat voor het eerst op Europese bodem zal plaatsvinden.

Bert Jammaer woonde verschillende jaren op Lanzarote om zich daar volledig op de triatlon te concentreren
Bert Jammaer woonde verschillende jaren op Lanzarote om zich daar volledig op de triatlon te concentreren

De wedstrijd start in de lagune vlak bij Club La Santa. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er 1 ronde gezwommen. Na de 1.9km zwemmen wordt er 90km gefietst langs de noordelijke kant van het eiland. Atleten krijgen hierbij een afwisselend fietsparcours voorgeschoteld terwijl ze kunnen genieten van de spectaculaire landschappen. Het fietsparcours komt weer aan bij Club La Santa waarna de deelnemers vervolgens starten aan hun afsluitende 21km die ze in 3 ronden afwerken.

Zwemmen gebeurd in een lagune aan Club La Santa
Zwemmen gebeurt in een lagune aan Club La Santa

Voor onze lezers doen we bij 3athlon.be graag iets extra en we kunnen hen een korting bij de inschrijving aanbieden. Door in te schrijven via onderstaande link en bijhorende kortingscode te gebruiken, ontvang je maar liefst 30 euro korting! Wacht niet te lang, het aantal atleten dat deze code kunnen gebruiken is helaas beperkt.

 

Kortingscode: IML7033ATHLONBE

Meer info: Ironman 70.3 Lanzarote / Inschrijvingen

703_Lanzarote-2 703_Lanzarote-6

703_Lanzarote-3 703_Lanzarote-7