Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde heeft het lastig met Heemeryck
Nieuws

Frederik Van Lierde heeft het lastig met Heemeryck

fre van lierde deinze

Water in zijn wetsuit, een minder zwemnummer en in achtervolging op de fiets… Frederik Van Lierde zal zich de start van zijn eerste en enige Belgische wedstrijd liever anders gezien hebben. Het zorgde ervoor dat zijn ploeggenoot Pieter Heemeryck, die met Alexis Krug als eerste uit het water kwam na 2 km zwemmen, een tijd aan de leiding ging. Krug ging in zijn eerste halve triatlon met de vierde plaats aan de haal overigens, en bevestigt daarmee definitief zijn toptriatlon-status.

Heemeryck zag in de slotronde van de vier ronden fietsen Van Lierde terugkomen en moest zelfs vlak voor de wissel 15″ toegeven op zijn ploeggenoot. Maar dan volgde een eerste verrassing. In de eerste loopronde, na 7 km, passeerde Pieter het volgelopen centrum van Deinze aan kop, met bijna een minuut voorsprong op Van Lierde. De Ironman wereldkampioen zette in de tweede ronde echter zijn turbo aan en ging aan een snedig tempo op en over Heemeryck. Die deelde deze keer beter in en vestigde zich definitief op de tweede plaats, terwijl een hard werkende Bert Jammaer verdiend naar het brons snelde.

Voorin stond er echter geen maat op Frederik Van Lierde, die een pak vertrouwen tankte op zeven weken van zijn grote afspraak in Kona, Hawaii. Hij won oververdiend voor het tweede jaar op rij in Deinze. “Ik had het lastiger dan verwacht,” vertelde Fre ons. “Pieter begon erg snel te lopen, maar met mijn ervaring op de langere afstand verwachtte ik wel om hem snel te passeren. Over het begin van de wedstrijd kan ik kort zijn. Ik kreeg water in mijn wetsuit waardoor het zwemonderdeel gewoon slecht was. Maar het fietsen en lopen voelden heel goed aan en dat geeft me vertrouwen richting Hawaii. En het blijft fantastisch om hier te winnen. Ik kom graag volgend jaar terug, want dan is het hier in Deinze het BK lange afstand. In 2002 pakte ik mijn eerste Belgische titel. En als ik er dertien jaar later in zou slagen om er nog eentje bij te doen, dan zou dat toch super zijn, niet?” aldus de wereldkampioen.

joke deinze

Bij de dames zette Joke Coysman alweer een fantastische prestatie neer. Madam 16 pakte in Deinze haar 14de zege van het seizoen en lijkt opnieuw op weg naar een geweldig record. “Al ben ik daar niet zo hard mee bezig. Er volgen nog drie triatlons en nog een tweetal duatlons, dus we zien wel”, vertelde Joke. “Bij het begin van de wedstrijd had ik nog wat last van krampen, maar gelukkig ben ik eerder onder handen genomen door een super masseur. Gisteren in Veenendaal (waar ze de eredivisiewedstrijd won) ben ik niet zo diep moeten gaan als anders, maar zeker in de laatste loopronde voelde ik het toch in de benen”, besloot Joke.

Zij haalde het met een enorme voorsprong op Sophie Van Biervliet, die in de slotronde voorbij een moegestreden Charlene Ottevaere stormde.

Foto’s: Ludo Van der Put.

Uitslag Halve van Deinze