Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
België boven in Veenendaal
Nieuws

België boven in Veenendaal

veenendaal ered

De Nederlandse eredivisiewedstrijd in Veenendaal werd zaterdag gedomineerd door de Belgen. Joke Coysman boekte er haar dertiende zege van het seizoen. “We hebben het als ploeg tactisch aangepakt,” vertelde Madam 16. “In het zwemmen zat ik goed voorin zodat ik mij tijdens het fietsen kon sparen. En in het lopen heb ik flink doorgegaan om de zege te pakken”, aldus Joke. Bij de mannen was Stijn Goris de sterkste. Stijn zit in de vorm van zijn leven.

“Vooral mijn lopen is goed. Dat voelde ik al in Izegem”, vertelde hij ons. “In Veenendaal waren we na het zwemonderdeel met een man of zeven weg na het zwemmen. Daar kwamen nog eens vijf atleten bij in het fietsen, waarin we goed ronddraaiden. Ook vooral om Marc Geerts en andere sterke lopers af te houden die in de volgende groep zaten. En in het lopen ging het super en zo pakte ik een onverwachte zege”, aldus Stijn, die zondag nog aan de slag ging als loper van het zilveren LTTL trio in Deinze.

Ook Tim Brydenbach en Marc Geerts deden het uitstekend. Zij werden respectievelijk derde en vijfde in deze sterk bezette erevdivisie wedstrijd.