Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch goud op WK Aquathlon
Multisports

Belgisch goud op WK Aquathlon

stephane vander bruggen aquathlon gold

Herinnert u zich Stephane Vander Bruggen nog? Eind jaren negentig en begin jaren 2000 was Stephane één van de triatlontoppers in ons land, voor het toenmalige HTC Landen, in hun typische groenzwarte uitrusting. Een tiental jaar geleden trok Stephane naar Australië, waar hij is blijven trainen en af en toe wedstrijden doet. Donderdag nam hij, in de Belgische kleuren, deel aan het WK Aquathlon en bij de M35 bezorgde hij ons land een gouden medaille.

Stephane kwam als tweede uit het water, maar moest dan alle zeilen bij zetten om de Brazilaan Ademir Paulino van zich af te houden. Met de snelste looptijd (16’01) bleef hij uiteindelijk 14 seconden voor op Paulino. De Amerikaan Pieter Dehart werd derde.

Bij de elites wonnen Yuichi Hosada (Japan) bij de mannen en de Nieuwzeelandse Anneke Jenkins bij de vrouwen.

Uitslag WK Aquathlon M35