Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Bart Borghs
3quest

3quest: Bart Borghs

Bart Borghs Retie

Uitgeput thuiskomen en languit in de zetel ploffen? No problem!

1. Bart, je bent één van de weinigen die nog met een tritop loopt. Ik snap dat dit in de zomer cooler is, maar als ik in de winter de modder in alle kieren zie kruipen vraag ik me toch af wat het idee hierachter is?

[dropcap]N[/dropcap]aar aanleiding van mijn deelname aan de IM van Kalmar in 2012 sloot ik me dat jaar aan bij de Geelse Triatlon Club. Daar liet ik me vertellen dat een pakje uit twee delen interessant is voor wedstrijden van lange duur: “Veel handiger dan een trisuit bij een eventuele grote boodschap.” Vandaar dus…

Maar ik geef toe, zowel top als broek zijn eigenlijk wat te klein. Meerdere keren al mocht mama Lydia naald en draad boven halen om naden te herstellen… Volgend seizoen schaf ik misschien wel een trisuit aan, zeker na deze vraag. Alhoewel, ik hou best van wat modder 🙂

Bart leger

2. Vertel eens iets meer over soldaat Borghs? Is het gemakkelijk te combineren met de triathlon en heeft je geweer een bijnaam?

[dropcap]I[/dropcap]n april 2011 startte mijn carrière als soldaat Borghs. Ik maak deel uit van de 10e groep CIS (communicatie- en informatiesystemen) in Leopoldsburg. Het leger biedt ruime mogelijkheden om ons fysiek in orde te houden. Daarbij komt dat ik sinds dit jaar deel uitmaak van het militaire triatlonteam. Ik ging tot nu toe vier keer met deze groep op trainingsstage en nam deel aan twee internationale militaire triatlonwedstrijden. Dit komt de prestaties natuurlijk alleen maar ten goede. Maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Wanneer er een meerdaagse oefening op de agenda staat (soms in het buitenland), kan ik enkele dagen of weken niet trainen zoals ik het zou willen.

Every soldier is a rifleman. Alhoewel… Eerlijk gezegd komt mijn wapen maar een paar keer per jaar uit de kast. Schiettesten, onderhoudstrainingen, parades en oefeningen zijn de momenten waarop ik Blacky uitlaat.

Bart Borghs en Lore Van De Perre

3. Jij en Lore zijn één van de weinige koppels die de Hel doen.  Ikzelf laat me de dag nadien het liefst bedienen en doe zo weinig mogelijk, maar vertel eens: Wie zet er de maandag na de Hel bij jullie de vuilzakken buiten?

[dropcap]W[/dropcap]e zijn inderdaad één van de weinige koppels die samen deelnemen. Maar dit heeft zo zijn voordelen:

-       Er zit niemand thuis te wachten wanneer je weg bent voor een lange training;

-       Uitgeput thuiskomen en languit in de zetel ploffen? No problem!

-       Allebei op je voeding letten;

-       Afwassen? Dat doen we morgen wel!;

-       Vroeger het bed induiken om lekker te …… KNORREN!!

-       …

Zo zie je, we begrijpen elkaar.

De dag na de wedstrijd wordt er ten huize Borghs – Van de Perre ook niet al te veel uitgezet. Terwijl ik wedstrijden van lange duur ondertussen tamelijk goed verteer, mompelde Lore iets over ‘benen’ en ‘afsterven’. Zoals het dan ook hoort voor een goede huisvader, zette ik de vuilzakken buiten 😉

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3Quest?

Ik heb een paar pertinente vragen voor Tom Steenackers:

1. Je komt uit de loopsport. Vertel eens iets meer over je loopcarrière.

2. Ikzelf ben een rustig type en maak me niet snel druk,  zo ook in wedstrijdcontext. Hoe zit dat bij jou?

3. Je studeerde af als Master in de Lichamelijke Opvoeding & Bewegingswetenschappen. De “sportkotters” staan bekend als ware fuifbeesten. Was jij tijdens je studententijd één van hen of kwamen je sportprestaties en/of studies op de eerste plaats?

Foto's: Kris Hofkens en Bart Borghs