Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Tom Steenackers
3quest

3quest: Tom Steenackers

Tom Steenackers 1

Enkel mijn vrouw durft wel eens opmerken dat ik onrustig word wanneer ik niet ben gaan trainen en overloop van energie in huis.

1. Je komt uit de loopsport. Vertel eens iets meer over je loopcarrière.

[dropcap]Z[/dropcap]oals velen startte mijn sportieve carrière op een voetbalveld. Maar gezien de geringe fysieke arbeid die voetballers uitoefenen, dacht ik hier zelf iets aan te veranderen. Ik sloot me aan bij de lokale atletiekclub, AC Lichtaart. Hier werd duidelijk dat er toch iets van aanleg voor duursport aanwezig was. In de jeugdcategorieën heb ik enkele mooie resultaten kunnen boeken, vooral in het veldlopen. Eén Belgische en enkele provinciale titels heb ik op mijn palmares. Toen ik ging studeren hebben ze mij leren zwemmen in ’t Sportkot. Daar ben ik in aanraking gekomen met triatlon. Momenteel ben ik nog steeds lid van de atletiekclub. Ik werk nog vaak mijn intervaltrainingen af met trainingsmakkers van loopgroep fast4ward, onderdeel van atletiekclub Herentals. Voor de duurlopen vertrek ik geregeld op mijn eentje of spreken we af met de DCM – Heylen Vastgoed crew.

Tom Steenackers CC Hulshout

2. Ikzelf (Bart Borghs – nvdr) ben een rustig type en maak me niet snel druk, zo ook in wedstrijdcontext. Hoe zit dat bij jou?

[dropcap]I[/dropcap]k dacht dat ik het nooit zou zeggen, Bart, maar ik lijk een beetje op jou. Je zal mij niet vaak hard horen roepen of erg gestresst zien rondlopen. Ook tijdens de wedstrijden kan ik meestal wel mijn ‘cool’ bewaren. Ik houd er ook niet van als mensen zich opjagen voor of tijdens een wedstrijd, hiermee help je niemand vooruit. Ik zal mijn energie wel gebruiken om vooruit te geraken.

Ook buiten de triatlon ben ik vrij rustig als persoon, zeggen ze me vaak. Enkel mijn vrouw durft wel eens opmerken dat ik onrustig word wanneer ik niet ben gaan trainen en overloop van energie in huis.

Tom Steenackers 2

3. Je studeerde af als Master in de Lichamelijke Opvoeding & Bewegingswetenschappen. De “sportkotters” staan bekend als ware fuifbeesten. Was jij tijdens je studententijd één van hen of kwamen je sportprestaties en/of studies op de eerste plaats?

[dropcap]I[/dropcap]n januari en juni kwamen de studies telkens op de eerste plaats. De andere maanden heb ik in Leuven mezelf zeker niet opgesloten. Binnen de Leuvense Ring ken ik dus evengoed mijn weg als in de bossen van Heverlee.

Trainen deed ik altijd, of noem het sporten. Ook tijdens de examens had ik nood aan mijn dagelijks duurloopje. De periodes dat ik geregeld eentje ging drinken in Leuven ben ik ook altijd bezig gebleven met competitiesport, alleen bracht dit toen niet zo veel op. Maar ik heb hier zeker geen spijt van. Momenteel heb ik een regelmatiger leven dan tijdens de studententijd en dit zie je in de uitslagen van de laatste seizoenen.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik zou graag 3 vragen stellen aan Rudy Van Aelst, iemand met enorm veel passie voor de sport, een bijzonder aangename mens maar “gene gewone” wat zijn prestaties betreffen.

1. Hoe lang zit je al in onze sport en wat veranderde er zoal aan de sport sinds jij aan triatlon doet?

2. In welke wedstrijden kan je echt je hart ophalen. Heb je dan ook een lievelingswedstrijd of hoe zou jouw ideale wedstrijd er mogen uitzien. (Zwemmen? Tijdrijden? Mountainbike? Trail(lopen)?

3. Ik heb horen zeggen dat de komende maanden een redelijk groot avontuur gaan worden voor jou? Heb je jezelf goed voorbereid, wat ge je allemaal doen en wanneer zal je tevreden zijn?