Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Raphael Amato: “Nog eentje voor de fun en dan rusten”
Nieuws

Raphael Amato: “Nog eentje voor de fun en dan rusten”

Raphael Canada

Naast de achtste plaats van Bart Aernouts deden nog een paar landgenoten hun uiterste best in het WK 70.3 Ironman in Mont-Tremblant. Raphael Amato had van de wedstrijd in Canada zijn hoofddoel gemaakt. Hij was tevreden met zijn 64ste plaats overall. Zijn tijd van 4u11 was voldoende voor een knappe 13de plaats in zijn categorie. Hij werd tweede Belg.

“Met 51 profs aan de start mag ik niet klagen over een 64ste plaats. Ik ben blij dat ik de tweede Belg aan de finish was. Knap van Bart Aernouts overigens. Ik had een redelijk zwemnummer en ondanks de omstandigheden van het parcours (veel te veel atleten, veel te weinig scheidsrechters en veel te veel drafting) ging het fietsen goed, zeker tijdens het eerste uur, gezien het hoogteverschil van 900 meter. In het looponderdeel, met opnieuw 300 hoogtemeters, haalde ik vlot een gemiddelde van 15,5 km per uur.” legde Raphael uit.

Raphael Amato Canada

“Ik had met coach Jesse specifiek naar deze wedstrijd toegewerkt. Dit was voor mij hét hoofddoel van het seizoen en ik ben er zelf erg tevreden over. Wanneer ik terugkeer, doe ik nog de Halve van Damme voor de fun… En daarna gaan we eindelijk een beetje rusten”, aldus de partner van Sophie Drofiak.