Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geslaagde comeback van Gerrit Schellens
Nieuws

Geslaagde comeback van Gerrit Schellens

3athlon-1

Gerrit Schellens heeft een knappe prestatie neergezet in de volledige triatlon van Almere, de wedstrijd die hij zes keer op zijn naam schreef. Deze 2014 editie van de Challenge Almere Amsterdam was meteen ook goed voor het Europees kampioenschap lange afstand. Gerrit pakte daarin een schitterende zesde plaats in zijn comeback op het hoogste niveau en dat ondanks een tijdsstraf van vijf minuten. Ook Steven Vanheirseele deed het uitstekend. De generatiegenoot van Gerrit werd 21ste overall en pakte het zilver bij de H40.

3athlon-3

De Europese titel ging naar de Duitser Markus Fachbach. Die was in het begin van de wedstrijd nochtans op achtervolgen aangewezen toen onze landgenoot Bart Colpaert als eerste uit het water kwam. Maar het blessureleed is nog niet over bij Colpie. Na 40 km fietsen kreeg hij opnieuw last van de achillespees. “Ik kon geen kracht meer zetten op mijn linkervoet en dan had het weinig zin om door te zetten. Dit is een jaar om snel te vergeten. Ik had gehoopt van die blessure af te raken, maar ze blijft aanslepen. Ik vind het vooral jammer voor mijn begeleiders en supporters”, aldus een ontgoochelde Colpie.

Bij de dames won Heleen bij de Vaate voor eigen volk het Europese goud.

En onze Joris Sels, in de kleuren van 3athlon.be, beëindigde zijn tweede volledige uitdaging van het seizoen. Hij kwam als 438ste binnen in 14u48’29.

3athlon-2

Op de halve afstand won Mark Oude Bennink. Beste Belg was Michael Dewilde met een zevende plaats. Bart Becquaert werd negende en Adje Siemons elfde.

Uitslagen Almere

Foto's: Ellen Rombouts