Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel demonstreert in Ieper
Nieuws

Marten Van Riel demonstreert in Ieper

Marten Van Riel tt

Wat doe je als je vijfde bent geworden op het WK bij de beloften en je voelt dat de conditie super is? Dan pik je nog een extra niet-stayer wedstrijd in België mee… En met succes. Marten Van Riel was zaterdag onbetwistbaar de sterkste in de In Flanders Fields Triathlon in Ieper. Met ruim vijf minuten voorsprong op die andere klepper Tim Brydenbach zorgde Marten voor een ware demonstratie.

Van Riel kwam samen met Thomas Jurgens als eerste uit het water. Brydenbach en Lowie Dewitte volgden toen al op 55 seconden. In het fietsen ging Marten enorm te keer. Hij vervolledigde de 43 km in 1u05 en had toen al 4’30 voorsprong op Brydenbach en Dewitte.

In het lopen ging de Belgische kampioen sprinttriatlon op zijn elan door. Na drie passages onder de indrukwekkende Menenpoort liep Marten naar een knappe overwinning. Brydenbach werd afgetekend tweede. En voor het brons haalde Vincent Van De Walle het in een pittige strijd met militair kampioen Hans Moonen.

Joke Coysman had het moeilijker. Zij kwam op 1 minuut van Ine Couckuyt uit het water. Die zag Madam 17 al snel terugkomen in het fietsen, maar ze bleef redelijk goed aanklampen. De ex-Belgische kampioene bij de juniores wisselde op 1 minuut van de kampioene lange afstand. Ine kwam zelfs terug tot op 42 seconden na de eerste ronde lopen. Joke bleef echter kalm en liep op karakter naar haar 18de overwinning van het seizoen. Daar kan er volgende week nog eentje bijkomen in Torhout op de Memorial Benny Vansteelant. Kathleen Meire werd derde.

Uitslagen Ieper