Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Desaunois en Verhaegen kloppen juniores in Brugge
Nieuws

Desaunois en Verhaegen kloppen juniores in Brugge

Jeugdtriatlon Brugge

De eerste jeugdtriatlon van het McCann Tri Team van Brugge was meteen een schot in de roos. De organisatie vond in Koolkerke een ideale lokatie om alle onderdelen lekker compact bij elkaar te plaatsen, zodat de toeschouwers optimaal konden genieten van best spannende wedstrijden. Met meer dan 180 atleten was deze eerste editie één van de best bezette jeugdwedstrijden in ons land en hopelijk een motivator voor andere organisaties om meer aandacht, tijd en geld te investeren in de jeugd.

Wij konden alleszins vooral genieten van de jonge talenten, vooral bij de Jeugd A. In die categorie waren youngsters Eline Desaunois en vooral Jarne Verhaegen outstanding. Beide Jeugd A atleten klopten de oudere juniores. Voor Jarne niet de eerste keer dit seizoen dat hij de wedstrijd overall naar zijn hand zette. Ook deze keer kwam hij met de koplopers uit het water na 750 meter zwemmen, samen met generatiegenoot Jonas De Wachter en juniores Joachim Wera en Frederik Swannet. De vier werkten goed samen en bouwden een voorsprong van meer dan een minuut uit.

Verhaegen ging in het lopen meteen aan de leiding en stond die niet meer af. Iedereen verwachtte in de strijd om het zilver Frederik Swannet als eerste junior, maar Joachim Wera had een superdag en zette zijn beste seizoensresultaat neer. Jonas De Wachter kende een minder loopproef en zag onder andere een sterke Arno Nackaerts terugkomen uit de achtergrond. Dries Matthys werd tweede Jeugd A atleet.

Eline Desaunois Brugge

Bij de meisjes kwamen de vijf topfavorietes samen uit het water. Ook in het fietsen kregen we geen afscheiding zodat het loopnummer beslissend werd. Daarin leek eerst Hanne De Vet in de aanval te gaan, maar het was haar 185-Sportoase Omnium ploeggenote Eline Desaunois die het initiaief overnam en onbedreigd naar de zege liep. Hanne De Vet werd knap tweede en juniore Karlien Claus pakte het brons. Kiara Lenaertz, die ook deel uitmaakte van de kopgroep, werd vierde.

Bij de Jeugd B was de winst voor toppers Simon Folens en Laura Swannet. Bij de Jeugd C ging Stef Corthouts door op het elan van Viersel. Bij de meisjes was thuisatlete Juliette Vandenbussche de sterkste.

Uitslagen Brugge