Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische PRO’s aan de start op 70.3 Lanzarote
Nieuws

Belgische PRO’s aan de start op 70.3 Lanzarote

Zaterdagochtend wordt aan Club La Santa de start gegeven voor de Ironman 70.3. Tussen de 21 PRO’s staan maar liefst 5 Belgen. Naast Geert Janssens, Kenneth Vandendriessche, Pieter Heemeryck en Stenn Goetstouwers schreef ook Axel Zeebroek zich op het laatste ogenblik nog in.

Waar dat Axel ondertussen al enige ervaring heeft in het 70.3 circuit, willen onze andere PRO’s toch vooral ervaring opdoen in het circuit.

Geert JanssensVoor Geert Janssens is het zijn derde 70.3 bij de pro’s, eentje die met stip aangeduid staat in zijn kalender. Na een respectievelijk 11e en 10e plaats in Haugesund  en Zell Am See hoopt hij in Lanzarote de top-10 binnen te duiken. “Hoewel Zell Am See nog in de benen zit heb ik afgelopen week nog doorgetraind. Hopelijk geraak ik op het eind van het seizoen toch nog goed gerecupereerd en dan zit een top-10 er wel in. Maandag ben ik dan al naar Lanzarote vertrokken om me zo nog een weekje kunnen aan te passen en het parcours te verkennen. Ondertussen pikken we de zon en het mooie weer uiteraard graag mee!”

Foto: Ellen Rombouts
Foto: Ellen Rombouts

Kenneth Vandendriessche kampte in juni hij nog met een campylobacterinfectie en zag dus een groot deel van zijn wedstrijdseizoen de mist in gaan. Hij heeft dan ook volledig zijn zinnen gezet op deze wedstrijd, wetende dat zijn eerste 70.3 in Aix-en-Provence met een zesde plaats bij de PRO’s goed verlopen was. “Door het sterke deelnemersveld zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om beter te doen. Ik calculeer dat ik ongeveer een viertal minuten op de kop verlies in het zwemmen maar hoop mijn hoge watt/kg op het zware fietsparcours te kunnen uitspelen. Als voormalig duatleet zie ik dan ook niet op tegen de afsluitende halve marathon, integendeel!”. Ook Kenneth mik op een top-10 plaats. “Toch wil ik vooraf geen plaats erop kleven, er kan immers veel gebeuren tijdens de wedstrijd. Aan het advies en begeleiding zal het alvast niet liggen want mijn ook begeleider Bart Colpaert zal donderdagochtend mee op het vliegtuig stappen.”

Het belooft donderdag een gezellige vlucht te worden, want ook Pieter Heemeryck en Stenn Goetstouwers vertrekken donderdag. Beide zullen ook reeds zondag terugkeren, voor Stenn is intussen het academiejaar weer begonnen.

Foto: Kris Hofkens
Foto: Kris Hofkens

Ook voor Pieter staat Lanzarote in het teken van ervaring opdoen. “2014 was voor mij een leerjaar op de 70.3 afstand en dus is het wat zoeken naar de juiste indeling tijdens de wedstrijd en experimenteren met voeding om zo in 2015 de stap te zetten naar de subtop op de 70.3 afstand. Ondanks dat er niet zoveel pro’s ingeschreven staan voor deze wedstrijd, staan er met de Uplace atleten Guillame en Clarke 2 klinkende namen op de startlijst. Del Corral is uiteraard ook kandidaat voor de zege. Ik hoop toch zolang mogelijk mee te doen voor de beter plaatsen voorin, maar met een top-5 notering zal ik steeds tevreden huiswaarts keren”.

Na een tweede plaats in de Zwintriatlon dacht Pieter na Lanzarote het seizoen af te beëindigen maar een paar dagen later waren de batterijen toch terug voldoende opgeladen om het seizoen stevig af te sluiten. ‘Ik ben nog ingeschreven voor het EK 1/2 einde oktober te Mallorca en mogelijks volgt er ook nog een 70.3 om zo reeds voor het ingaan van de Belgische winter punten te pakken voor het WK 70.3 van volgend jaar.’

Foto: Ellen Rombouts
Foto: Ellen Rombouts

Na zijn debuut bij de PRO’s op de 70.3 Luxembourg, staat Stenn Goetstouwers voor de tweede maal aan de start in de hoogste categorie. “Na Luxemburg wil ik hier opnieuw een top-10 plaats behalen. In dit deelnemersveld zal dat niet zo simpel zijn, maar als ik niet stilval in de afsluitende halve marathon moet dit wel haalbaar zijn. Het zou in elk geval wel een kers op de taart zijn, want ik ben al heel tevreden met de resultaten van dit jaar! Dit is voor mij de laatste wedstrijd van het seizoen en dit is naast de 70.3 Luxembourg en het BK halve triatlon het laatste grote doel waar ik naartoe probeer te pieken.”