Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Rudi Van Aelst
3quest

3quest: Rudi Van Aelst

Rudi Van Aelst

Ik verkies de langere afstanden op zonnige bestemmingen. Allez, eigenlijk is het mijn vrouw Anne-Marie die kiest waar ze op vakantie wil gaan

1. Hoe lang zit je al in onze sport en wat veranderde er zoal aan de sport sinds jij aan triatlon doet?

[dropcap]I[/dropcap]k heb vroeger nooit aan competitiesport gedaan. Ik fietste graag bij de wielertoeristen en reed ook lange afstandsritten, maar pas veel later ben ik beginnen lopen. Via het werk kwam ik in contact met Frederik Sleutel en Dave Helfensteyn. We besloten om samen enkele triatlonnekes te gaan doen. In 2005 namen we ‘just for fun’ deel aan de 1/8 in Geel, enkele weken later de 1/4 in Viersel en de 1/2 in Brasschaat.  Dan komt natuurlijk de volledige afstand eraan. Triatlon beviel me wel en in 2006 deed ik de Ironman van Nice en Florida. In Florida kwalificeerde ik me voor Hawaii en de goesting voor de sport is gebleven. Zo heel lang doe ik deze sport nog niet maar het is wel allemaal serieuzer en professioneler geworden. Je moet je wedstrijden al lang op voorhand plannen en triatlon is meer een hype geworden, ook op materieel vlak.

Rudi Van Aelst 3

2. In welke wedstrijden kan je echt je hart ophalen. Heb je dan ook een lievelingswedstrijd of hoe zou jouw ideale wedstrijd er mogen uitzien. Zwemmen? Tijdrijden? Mountainbike? Trail-lopen?

[dropcap]I[/dropcap]k doe enkel de dingen die ik graag doe en ik hou ook van afwisseling. Ik verkies de langere afstanden op zonnige bestemmingen. Allez, eigenlijk is het mijn vrouw Anne-Marie die kiest waar ze op vakantie wil gaan 🙂 Wedstrijden zijn niet het ultieme doel voor mij. Ik train eigenlijk liever met de makkers dan dat ik wedstrijden doe. En qua soorten sport, staat trail-lopen in het hooggebergte bovenaan mijn lijstje. Als ideale wedstrijd zouden ze voor mij een offroad triathlon mogen houden over de volledige afstand. Dus doe mij maar  3,8 km openwaterzwemmen, 180 km mountainbiken en 42 km trail-lopen. Als ik dan toch mag kiezen, mag dit een duo-wedstrijd zijn en nog liefst in een warm oord.

Rudi Van Aelst 2

3. Ik heb horen zeggen dat de komende maanden een redelijk groot avontuur gaan worden voor jou? Heb je jezelf goed voorbereid, wat ge je allemaal doen en wanneer zal je tevreden zijn?

[dropcap]V[/dropcap]olgende maand ga ik naar Hawaii voor het WK Ironman in Kona. Nadien start ik ook in het WK XTerra in Maui.  We zijn er dan toch en zo blijven we bezig. Ik sport eigenlijk een compleet jaar lang met enkele zwaardere trainingsweken vlak voor een wedstrijd. Een plezante training is altijd de jaarlijkse fietsvakantie met Anne-Marie, samen met de trekkersfiets en de tent door Frankrijk.  Ik ben wel heel kritisch voor mezelf en ben niet vaak tevreden met mijn resultaat. Er is altijd wel iets dat beter of anders kan. Thuis is hier wel eens discussie over, maar ja, dat is de aard van het beestje zeker? Na Hawaii ben ik nog niet van plan om mijn seizoen te beëindigen. Als alles zonder problemen verloopt en ik er nog zin in heb, sluit ik het jaar misschien wel af met een koerske in de achtertuin: de Hel van Kastel!

Rudi Van Aelst 1

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik zou graag 3 vragen willen stellen aan de flamboyante Sam Gyde, vorig jaar nog 24 ste  overall en al jaren onze beste age- grouper in Hawaii. Ik wens hem bij deze ook veel succes volgende maand!

1 Hoe ziet jouw jaarplanning eruit richting Hawaii, wanneer herbegin je met je training, hoelang train je indoor en heb je jaarlijks vaste voorbereidingswedstrijden?

2 Voel je een mentale druk om zo jaar na jaar jouw age-group te winnen, of ben je zelf zo zeker van je stuk zoals je soms ook laat uitschijnen?

3 Sam, eerlijk is eerlijk, je zwemmen is niet je beste onderdeel,  zwem je gewoonweg niet graag of is dit niet echt jouw ding?