Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Groen licht voor Eglegemvijver in Mechelen
Nieuws

Groen licht voor Eglegemvijver in Mechelen

Pieter Heemeryck Mechelen 2013

Pieter Heemeryck won in Mechelen in 2013, foto: Kris Claeyé

Bij SP&O Mechelen waren het spannende tijden, nadat een aantal zwemvijvers in het Mechelse geplaagd werd door blauwalg. Ook voor de Eglegemvijver, waar de laatste jaren het zwemparcours voor het triatlonweekend in Mechelen ligt, werd recreatiezwemmen verboden. Maar na nieuwe metingen door de WVD Mechelen werd het verbod in september opgeheven. En dus kan er op de ondertussen vertrouwde lokatie gezwommen worden nu zaterdag en zondag.

Zondag wordt het in de slotwedstrijd van het Belgische zomerseizoen overigens uitkijken naar de strijd tussen de gevestigde waarden en de jonge durvers. Jojo Wayaffe, junioreskampioen Pierre Balty en Tom Suetens nemen de handschoen op tegen onder andere Stijn Goris, Tom Mets, Marc Geerts en Peter Denteneer.

Alle info over de triatlon van Mechelen vind je hier