Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn klopt Dennis Devriendt in Damme
Duathlon

Seppe Odeyn klopt Dennis Devriendt in Damme

Karolien Weuts Damme

Dennis Devriendt heeft de “Halven van Damme” gewonnen, een triatlon over de halve afstand. De LTTL-Oilservice atleet bevestigde na zijn vijfde plaats in de tot duatlon omgevormde 70.3 Ironman van Ruegen vorige week. Deze keer was het voor Dennis wel een triatlon, maar toch moest hij het overall afleggen tegen een duatleet. De lange afstandsduatlon van Damme ging namelijk gelijktijdig van start. De duatleten moesten 8 km lopen en legden daarna dezelfde 93 km fietsen en 20 km lopen af. Seppe Odeyn ging met de winst in de duatlon aan de haal en bleef Devriendt voor.

Achter Dennis Devriendt werden Sanne Swolfs (Club Shifting Gears) en Eduard Verstraete (EFC-ITC) tweede en derde. Voor de club uit Izegem was het bij de vrouwen één groot feest met Karolien Weuts als winnares voor haar maatje Leen Vanden Daelen.

Tim Brydenbach leek lang aanspraak te maken op de zege. Hij had een voorsprong van drie minuten op Dennis Devriendt toen hij na 80 km een klapband kreeg en uit de wedstrijd verdween.