Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Verboven is de Reus van Wetteren
Multisports

Jan Verboven is de Reus van Wetteren

Jan Verboven

Seppe Odeyn leek in Wetteren tijdens de Reus van Wetteren op weg naar een derde overwinning op rij. Nadat hij eerder vorige week Damme en Torhout gewonnen had, maakte hij de rol van topfavoriet waar. In de laatste ronde kreeg hij een verroeste spijker in zijn band en was het einde verhaal. De tweevoudige winnaar van de Hel van Kasterlee had op dat moment twee minuten voorsprong op een sterke Jan Verboven, vorig jaar nog derde in Wetteren achter Coddens en Odeyn. Hij hield een ruime voorsprong over op Jurgen Boterberge en Bert Nietvelt. Peter Van Den Dungen werd vierde.

“Ik was naar hier gekomen zonder verwachtingen,” zei Verboven. “Ik had geen zin meer in wedstrijden en moest me naar hier slepen na twee pechseizoenen. Misschien daarom dat alles vandaag goed viel, al profiteerde ik hier wel van de pech van Seppe. Of ik nu richting Hel van Kasterlee trek? Het is nog even en ik twijfel nog. De laatste twee jaar was ik goed voorbereid maar viel ik twee keer door kwetsuren in de aanloopfase weg. En daarna was de ontgoocheling des te groter.” aldus de Kempenaar.

Op de korte afstand was het ook de Kempen boven met twee keer winst voor CMC Dessel. Lore Van de Perre was de sterkste bij de dames voor Liesbeth Vandevelde. Soetkin Vertenten behaalde het brons. En bij de mannen klopte Rik Thijs zijn ploegmaat Jan Debie. Tim Vijverman werd derde.

Uitslagen Reuzen van Wetteren