Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens knap 7de in wereldbeker Alanya
Nieuws

Jelle Geens knap 7de in wereldbeker Alanya

Jelle Geens Alanya

Zo aan het einde van een lang seizoen bevestigde Jelle Geens zijn goede vorm. In de ITU wereldbekermanche in het Turkse Alanya legde hij beslag op een bijzonder mooie zevende plaats. Jelle zette alweer een bijzonder sterke loopproef neer met een snelle 30’08. Simon De Cuyper werd 22ste, Christophe De Keyser 25ste en Peter Denteneer 39ste. De winst ging naar de Zwitser Sven Riederer.

Eerder op de dag had Noah Servais ook al stevig uitgehaald met een achtste plaats bij de juniores. Romain Loop werd 32ste en Wouter Timmerman 45ste. Bij de meisjes had Kirsten Nuyes een off-day, ze werd 15de.

Bij de dames viel Katrien Verstuyft om ons onbekende reden uit. Charlotte Deldaele was de enige Belgische dame die de finish haalde. Zij werd 34ste. “Ik ben blij dat mijn laatste race van het seizoen er op zit”, vertelde ze. “Twee uur voor de wedstrijd stormde het nog, maar gelukkig droogde het vlak voor de start nog op. Ik had een goed zwemnummer, zat vooraan in de achtervolgende groep en werkte mee om een gat van 50″ te dichten. Eenmaal vooraan aangesloten kon ik de benen stil houden en me opladen voor het lopen. Dat ging een tijd goed, maar na de derde klim speelden mijn benen en mijn maag op. Ik heb dan nog de focus gelegd op een Russisch meisje voor me en ik kon haar in de slotmeters nog remonteren. Met een sterk veld ben ik blij met de 34ste plaats en een looptijd van 38’23. Dat was 8 seconden te traag, maar ik vond het geweldig weer mee te doen. Maar nu is het tijd voor vakantie”, aldus Charlotte.