Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Borghs verbreekt parcoursrecord in Mokkatlon
Multisports

Bart Borghs verbreekt parcoursrecord in Mokkatlon

bart borghs mokkatlon

De Mokkatlon is met zijn aparte formule ondertussen een vaste klassieker op de kalender. De wedstrijd in Mol combineert kayakken met mountainbiken en lopen. Meervoudig winnaar Bart Borghs ontplooide er zijn duivels dit jaar en stelde het parcoursrecord scherper. Bart haalde het van thuisatleet Pepijn Janssens en CMC’er Luc Van Herck. Ex-triatleet (en ex-winnaar van de Mokkatlon) Ken Van den Eeden werd knap vijfde achter Eddy Van Hoof.

Na amper 1 kilometer mountainbiken, was alle spanning uit de wedstrijd verdwenen om de simpele reden dat Bart Borghs er zo hard tegenaan ging dat zijn gezellen meteen tegen een onoverbrugbare achterstand opkeken. Nochtans beloofde het een zeer spannende strijd te worden want de Geelse Kajakkers Stijn Slegers en Bart Borghs, die in extremis nog net konden inschrijven zorgden ervoor dat ze de voeling met de plaatselijke favoriet Joren Bonnez niet verloren. Dit trio ging de gedoodverfde favoriet Pepijn Janssens vooraf die Wim de Keulenaar in zijn slipstream mee nam gevolgd door Stef Van Sant en Triamo atleet Eddy Van Hoof. In de laatste rechte lijn op het Kempisch kanaal trok Bart Borghs aan de pannekoekenboot zelfs een sprintje ondanks het feit dat hij maar net op tijd aan de start verscheen omdat hij in de voormiddag een mtb wedstrijd van 96 kilometer had afgewerkt.
„Het ging vlotter dan ik verwacht had” vertelde Bart na aankomst. „Ik wou absoluut de schade beperken in het kajakken en dat is zeer goed gelukt, Zelfs beter dan ik dacht want ik ben zelfs even aan de leiding gaan varen, dat is nog nooit gebeurd. eigenlijk wist ik toen al dat er zonder pech een nieuwe zege in zat.”
Pech was er wel voor Wim De Keulenaer die na amper een kilometer mountainbike met een lekke achterband de wedstrijd bleef verder zetten maar meteen zijn podiumplaats verspeelde en genoegen moest nemen met een uiteindelijke 44ste plaats.
Bij de vrouwen kwam zijn dochter Tina De keulenaar als eerste uit het water op luttele seconden gevolgd door de winnares van vorig jaar Birgist Massagé. De Mokka atlete  Nele Geysen meerde als derde aan maar verloor bijna een minuut omdat haar boot onderweg was lek geslagen en ze de volgelopen kajak amper op het droge kreeg. Hierdoor kon Lynn Van Hoof bijna samen aan de fietsproef beginnen.
mokkatlon bart borghs 2
Zo eentonig het verloop voor de eerste plaats was met Bart Borghs, zo spannend werd het om de twee overige podiumplaatsen. Joren Bonnez moest de lokale fakkel overgeven aan Pepijn Janssens die zeer goed dosseerde om Luc Van Herck achter zich te houden die op zijn beurt er alles aan deed om TGV loper Eddy van Hoof op achterstand te houden. Op een zakdoek volgde een heroptredende Gert Goedhart en ook Ken van Eede.  Uiteindelijk verzamelde  leider Bart Borghs meer dan vijf minuten voorsprong aan de finish. Pepijn Janssens werd tweede en Luc Van Herck pokerde een derde plaats net voor de aanstormende Eddy Van Hoof.
Bij de wedstrijd in de wedstrijd was Lenny Porron de snelste barman van de Leuvense Allegria die dit jaar in grote getale aan de start verschenen met een Jelle Smout vlag om de lading te dekken.
Bij de vrouwen veroverde Birgit Massagé haar vijfde mokkazege voor Tina De Keulenaar en Katrien Aerts