Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
John Redwood pakt winst in Barcelona
Nieuws

John Redwood pakt winst in Barcelona

iMBarcelona

Hoewel er al twee keer een Challenge plaatsvond, had men het bij Ironman graag over de „inaugural” Ironman Barcelona. Het nieuwe label leverde de wedstrijd prompt ruim 2600 deelnemers op en dat gaf vooral op het fietsparcours over drie ronden een resem problemen. We zagen hele pelotons voorbij komen. Nico Huyberechts zagen we twee keer aan kop met een groep van zeventig atleten in zijn wiel. Dat uiteindelijk hij met een zwarte kaart wegens stayeren beboet werd, was dan ook onvoorstelbaar.

Het brak de mentale weerstand bij Nico, die nochtans op weg leek naar een topprestatie om zich in zijn age group te kwalificeren voor Hawaii. Halverwege de marathon gaf hij gedesillusioneerd en leeg op. Ook Johan Pauwels werd beboet met een zwarte kaart wegens blocking. Hij had last van zijn ademhaling en stapte al vroeg in de marathon uit. Blijkbaar toch nog naweeën van zijn gebroken rib een tijdje geleden.

Een aantal notoire hardrijders bleef overigens vloeken op het vaak onsportieve gedrag van de collega’s. Bij de profs trok Konstantin Bachor er zich niks van aan. Hij koos voor het solo-werk en liet een ruime kopgroep, met onder andere Clemente Alonso en topfavoriet Bas Diederen erbij, minuten achter zich. Bachor moest zijn individuele inspanning bekopen in het lopen. En het leek er zelfs op in de laatste ronde dat hij zou uitstappen. Een wederopstanding bracht hem nog voorbij Bas Diederen (die vijfde zou worden) naar de derde plaats. Het goud en zilver waren voor Spanje met Clemente Alonso die een nieuwe recordtijd vestigde, met klein verschil voor Miguel Blanchart.

Van Belgische zijde was alleen Hendrik-Jan Verhaegen van de partij bij de pro’s. Hij kwam grotendeels alleen te zitten in de achtervolging na een woelige zwemproef. De zwemstart was overigens met een halfuur uitgesteld omdat ‚s ochtends een zwaar onweer over Calella (de start- en aankomstplaats van deze Ironman Barcelona, op zo’n 45 km van Barcelona zelf) heen trok met stortregens en bliksem. Verhaegen begon sterk te lopen, maar moest zijn snelle start bekopen. Uiteindelijk werd hij 20ste.

De strafste prestatie kwam alweer eens van één van onze ouderdomsdekens John Redwood. Bij de heren 60 kwam John als derde van de fiets maar met een snelle marathon rukte hij op naar de koppositie om in 10u57’20 de winst te pakken in zijn age group.

Erwin Lammens Barcelona

Als u dit leest, moeten de meeste 3Challenge Barcelona atleten nog binnenkomen, al zag het er bij de meesten wel goed uit. Erwin Lammens werd uiteindelijk de beste 3Challenger. Hij finishte in 11u35’44.

Wij polsten bij hem naar een eerste reactie: “Dit is ongelofelijk, bijna met geen woorden te beschrijven. Het gevoel om hier te finishen, de spotlights in die laatste rechte lijn… Eén en al emotie! Dit is waarvoor je het doet. Ik had het nooit verwacht want het was enorm zwaar, maar yes, we made it”, aldus een geëmotioneerde Erwin.

Ook ons eigen 3athlon.be project met Joris Sels lijkt op een goede uitkomst af te stevenen, al zat de Sportdeals-man na twee ronden fietsen wel morsdood. Op karakter en een broodje kaas zette hij zijn weg verder in zijn derde volledige triatlon in twee maanden tijd. Binnenkort leest u hier meer over zijn wedstrijd en die van de 3Challenge bende.