Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Contract niet verlengd, Zeebroek stopt
Nieuws

Contract niet verlengd, Zeebroek stopt

Axel Zeebroek Weiswampach

Uplace BMC heeft besloten om het contract van Axel Zeebroek niet te verlengen. Dat betekent meteen het einde van de sportieve carrière van de 36-jarige vaandeldrager van de franstalige triatlonsport in ons land. Axel heeft langs de ene kant begrip voor de ploegbeslissing maar vindt het anderzijds jammer. Hij had nog graag door gegaan, zegt hij in La Dernière Heure en l’Avenir. “Ik had zeker nog een jaar of twee kunnen presteren, maar als je de resultaten van dit seizoen vergelijkt met de rest van de ploeg, dan ben ik dit jaar de minste geweest.”

De atleet uit Berismenil, bij La Roche, kon nochtans een aanslepende blessure inroepen als excuus, een kwetsuur die hem ook in Hawaii belette om een topprestatie neer te zetten. Met het afscheid bij Uplace BMC komt er ook een einde aan een rijkgevulde caarière. “Ik had nog door kunnen gaan als amateur, maar ik kies ervoor om er een punt achter te zetten. Ik bekijk nog even wat ik ga doen. De LBFTD (de Franstalige Triatlon en Duatlon Liga) heeft me een job aangeboden, maar voorlopig heb ik vooral zin om tijd met mijn gezin door te brengen”, aldus Axel.

Axel Zeebroek was al op jonge leeftijd een absolute belofte en won in 2001 de ITU wereldbekerwedstrijd in Weiswampach. Hij brak internationaal door op de Olympische afstand, met een 13de plaats op de Olympische Spelen in Peking als absoluut hoogtepunt in zijn carrière. Datzelfde jaar werd hij ook 8ste op het EK in Lissabon. In 2009 zette hij zijn eerste stappen naar de lange afstand, met onder andere winst in de 70.3 Ironman van Monaco. In 2013 volgde winst in de 70.3 van Luxemburg, waar hij dit seizoen 3de werd.