Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Denteneer zet scherpe tijd op BK Beermile
Multisports

Denteneer zet scherpe tijd op BK Beermile

BK Beermile Denteneer

Foto: Peter Denteneer (links) krijgt felicitaties van Stijn Goris en Victor Campenaerts

Voor het derde jaar op rij werd het BK Beermile in Leuven een gezellig eind seizoensfeestje. En voor de derde keer op rij waren de triatleten opnieuw aan het feest, al probeerde topwielrenner Victor Campenaerts zijn ex-collega’s af te troeven. Victor kan blijkbaar nog steeds snel lopen en na een vlotte ad fundum stoof hij er als eerste van door in de achtste en laatste reeks. Maar halverwege kwamen Peter Denteneer en Jelle Geens sterk opzetten.

Geens kreeg het in de voorlaatste ronde lastig en moest een vlot drinkende Denteneer laten gaan. Peter toonde de meeste regelmaat in de combinatie bier drinken en rondjes van 400 meter lopen. Hij haalde het uiteindelijk in een supersnelle tijd van 5’30 voor Geert Janssens. Jelle Geens werd derde.

BK Beermile 2

Foto: 4 (ex-)wielrenners bij elkaar, waarvan Victor Campenaerts de snelste was.

Het duurde overigens tot in deze finale reeks dat de toptijd van beste veteraan Nico Huyberechts verbeterd werd. Nico volgde het topadvies van een ex-Belgische kampioen bij de veteranen en zette in zijn allereerste Beermile een tijd van 6’24 neer

Bij de vrouwen kregen we een nek-aan-nek race tussen Ines Van Troyen, Ninke Meynen en Karolien Weuts. Twee jaar geleden troefde zij in de Beermile nog een pak mannen af, dit jaar was ze de sterkste in de Cavamile. Iets na halfweg zette ze een versnelling in en nam ze definitief afstand van Ines en Ninke. Die laatste kreeg het in de laatste ronde als niet-ervaren drinker moeilijk, ondanks de Cava-trainingen van de laatste weken. Zo moest ze Ines nog voor zich dulden in de strijd om het zilver.

Onder andere Rutger Beke en Thierry Verbinnen namen ook deel, terwijl Bart Aernouts (met nog de nasleep van de jetlag van zijn terugvlucht uit Hawaii) en Katrien Verstuyft vanaf de zijlijn toekeken.