Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie broers op podium, Vansteelant vierde in Florida
Nieuws

Drie broers op podium, Vansteelant vierde in Florida

Joerie Vansteelant

De Ironman Florida kreeg zaterdagavond onze tijd te kampen met stormachtig weer. De extreme windstoten maakten het zwemmen te gevaarlijk en dus werd beslist om het zwemmen te annuleren. Vaak wordt er dan besloten om van de triatlon een duatlon te maken, maar in Florida pasten ze een andere formule toe. De atleten mochten in tijdritvorm meteen met de 180 km fietsen starten, gevolgd door de marathon.

In deze aparte formule deed Joerie Vansteelant het erg goed. De meervoudige wereldkampioen duatlon had het nochtans de hele dag lastig op de fiets tegen de harde wind. Hij kwam na 4u30’11 als derde van de fiets. Met een marathon van 2u56’43 liep hij naar de vierde plaats. De winst ging naar de Canadees Lionel Sanders, die als enige onder de 7 uur dook. Tom Lowe was tweede en Maxim Kriat derde.

Yvonne Van Vlerken won met een reusachtige voorsprong de race bij de vrouwen. Ze was voor de derde keer op rij de sterkste in Florida en finishte als 21ste overall. Camilla Lindholm en Ashley Clifford moesten bijna 35 minuten toegeven. Yvonne klopte een hoop mannen, maar er bleven nog drie Belgen voor haar in de uitslag.

De broers Veldeman zorgden met drie voor een unieke prestatie. Ze kwamen allemaal op het podium terecht en eindigden alledrie in de top-15, vlak voor de nummer twee van Hawaii, Ben Hoffman. Stefaan werd tiende en won zijn age group. Zijn tweelingbroer Stijn werd 15de en pakte brons. En jongste broer Toon werd elfde en pakte zilver in zijn age group. Ook Jan De Clercq deed het uitstekend met een 25ste plaats overall en een zesde positie in zijn age group.

Uitslag Florida