Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frank Janssen: “Florida in the Pig-ture”
Atleet in de Kijker

Frank Janssen: “Florida in the Pig-ture”

Frank Janssen

Van varkensboer tot door Tacx ondersteunde Ironman… Het verhaal van Frank Janssen is op zijn zachtst gezegd uniek. “Hoi, mijn naam is Frank. Ik ben een varkenshouder uit België, getrouwd en met vier kinderen. In 2014 beleef ik mijn derde jaar als triatleet – en mijn moeilijkste tot nu toe. Ik zal nooit mijn eerste sprintwedstrijd vergeten, ik had last van kramp en mijn wissels waren traag. Toch had ik direct de smaak te pakken, I loved it! Vorig jaar deed ik mijn eerste halve triathlon in Spanje en nu bereid ik me voor op mijn eerste IRONMAN triathlon in Florida.

Frank Janssen 7

Voor een wielrenner is de Tour de France rijden een droom die uitkomt. Mijn droom is de finishlijn te zien na een lange dag sporten en de magische woorden te horen: ‘Frank, je bent een Ironman!’”

Frank Janssen 1

Hij kwam via trainer Frank Senders in contact met Tacx en die besloten om deze Belgische age grouper te steunen. In return blogde Frank een jaar lang over zijn aanloop naar de Ironman Florida. Die blogs vind je hier.

Frank Janssen 5

Afgelopen week nog liet Frank ons vanuit Florida weten dat hij het helemaal zag zitten, al keer hij ook vol bewondering naar de andere landgenoten. “Veel Belgen aan de start hier, met voor mij de meest bekende de gebroeders Veldeman en Jan de Clerck en natuurlijk prof Joerie Vansteelant. Zij zijn allemaal kandidaten voor een sub 9 u en misschien ook een slot voor Kona . Het is de laatste keer overigens dat de pro’s hier mogen meedoen,” aldus Frank.

Frank Janssen 2

“Ze verwachten wel voor hier koude temperaturen en harde noordenwind maar die kan op het laatst misschien in ons voordeel zijn”, lachte Frank nog. Het zwemmen zou uiteindelijk door het slechte weer afgelast worden en er werd meteen op de fiets gestart in tijdritformule. Hoe het Frank verging, kan je deze week hier lezen in zijn volgende blog-verslag. Wij wilden hem al wel graag in de bloemetjes zetten en dus is hij hier een terecht Atleet In De Kijker.

Frank Janssen 3

Foto's: Frank Janssen en Paul Van Riel