Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verrassende transfer bij SMO-Specialized
Nieuws

Verrassende transfer bij SMO-Specialized

Van Houtem

Terwijl de meeste triatlontransfers draaien rond de op til zijnde BTDF Top Team Competition 2015 pakt SMO-Specialized uit met een verrassende versterking op de lange afstand. Niemand minder dan ex-Belgisch kampioen volledige triatlon Timothy Van Houtem treedt toe tot de rode brigade uit het Meetjesland.

“Ik hoop met de steun van het team terug een stapje hoger te zetten”, zegt de 27-jarige lange afstandstopper. “De komende jaren hoop ik om in mijn zwemonderdeel nog progressie te maken. De wereldkampioenschappen 70.3 Zell am See (Oostenrijk) en Ironman Hawaii worden mijn hoofddoelen van het seizoen 2015. Ik ben fier om voor dit ambitieus team te mogen uitkomen.”

Timothy Van Houtem SMO

Van Houtem kon in het verleden meermaals een top 10 notering behalen in enkele loodzware Ironmans zoals Lanzarote en Mallorca. In 2013 werd hij Belgisch kampioen op de volledige triatlon en werd ook meermaals Europees en Wereldkampioen bij de amateurs op de 70.3 Ironman. De triatleet uit Vlaams-Brabant kon zich enkele weken terug reeds kwalificeren voor de Ironman Hawaii 2015 in de Ironman van Mallorca door er de overwinning te pakken in zijn leeftijdscategorie. Hij eindigde hier als eerste Belg op een 7e plaats in het algemeen klassement.

“Deze sympathieke atleet leeft volledig voor zijn sport en zette de voorbije jaren enkele opmerkelijke prestaties neer in enkele selectieve wedstrijden, dit alles in combinatie met een fulltime werksituatie. Hij legt heel wat professionele atleten in het internationale circuit het vuur aan de schenen. We zijn fier om in de toekomst te kunnen bijdragen aan de uitbouw van zijn sportieve carrière. Want hij heeft nog zeker groeimarge de komende jaren.” aldus sportief verantwoordelijke Michael Dewilde. Timothy komt over van het Duatlon en Triatlon Team uit Asse.