Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stefanie Adam gaat voor nieuwe uitdaging
Nieuws

Stefanie Adam gaat voor nieuwe uitdaging

Stefanie Adam Sam Gydé

Stefanie Adam verlaat Team TBB en gaat na een lange samenwerking met Loïc Helin in zee met Luc Van Lierde als nieuwe trainer. “Ik ben blij met de kansen die ik bij TBB gekregen heb en dankzij Loïc heb ik heel wat progressie kunnen maken, maar ik was voor mezelf toe aan een nieuwe uitdaging. Op dit moment zijn het mijn ouders die me ondersteunen. Mijn moeder was in Hawaii in 2012 en mijn vader in 2013. Ze willen allebei dolgraag deze wedstrijd nog eens beleven! Ze zien ook hoe graag ik train en welke vooruitgang ik al gemaakt heb. En dus mik ik als prof op kwalificatie voor Hawaii.

2015 wordt mijn eerste seizoen als quasi 100% prof. Ik ben volledig gestopt met werken en leg alleen in januari theorie-examens af. In juni heb ik nog twee praktijkvakken (bloed prikken enzo ;-)). Nadien kan ik een studiepauze inlassen voor ik aan mijn 3-jarige master geneeskunde begin.

Op zich heb ik nog geen team voor 2015 en ik ben ook niet heel actief op zoek. Ik ben wel al aan het werken aan een structuur, niet zozeer in de vorm van sponsors, maar wel hulp voor PR en communicatie, gezondheid en blessurepreventie, en sparring partners! Dat is uiteindelijk belangrijker dan logistieke en financiële ondersteuning.

Voor seizoen 2015 ben ik vorige week gestart met een heel geleidelijke en wetenschappelijk onderbouwde opbouw en met het werken aan blessurepreventie en het mentale aspect. Je weet dat ik vaak ziek ben geweest vorig jaar en veel blessureleed heb gehad de jaren voordien, dus sterk en gezond worden is nu het eerste doel, samen met een goede basis leggen (die twee hangen samen natuurlijk). Als alles goed gaat, wordt er in het voorjaar al een ironman gepland. Sowieso bijft Ironman Hawaii het hoofddoel. In 2015 proberen we de kwalificatie te halen, maar niet ten koste van alles. Ik wil in Hawaii immers fris aan de start kunnen staan.”