Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claude Van den Hurk: “Decru is onze toptransfer”
Nieuws

Claude Van den Hurk: “Decru is onze toptransfer”

Bart Decru Atriac

In deze drukke transferperiodes valt het ons op dat een redelijk aantal Atriac-atleten andere oorden opzoeken. Wij spraken op Triathlon World met Claude Van den Hurk en die bevestigde dat er een andere wind waait bij één van de oudste clubs van het land. “Toen ik als voorzitter gevraagd werd, viel het me vorig jaar op dat er een heel brede topsportwerking bestond bij Atriac. Bovendien was er nauwelijks een centrale aanpak qua coaching en training. In de tijd dat ik bijvoorbeeld manager was van het BIK-team zag ik al de voordelen van een centrale trainer, vooral omdat iedereen elkaar naar een hoger niveau brengt. Daarom hebben we met het nieuwe bestuur gekozen om Bart Decru als hoofdtrainer binnen te halen.

Samen met Kristof Van Daele wordt hij verantwoordelijk voor het sportieve gebeuren binnen Atriac. Ik durf dus stellen dat Bart onze toptransfer is. Wij zijn van nature een club die kan teren op een brede basis en die zich niet of nauwelijks inlaat met het wegkapen van atleten uit andere clubs en teams. Verwacht dus dit jaar opnieuw geen grote inkomende transfers bij ons.

Claude Van den Hurk

Het gevolg van het aanstellen van Bart is dat een aantal trainers richting een andere club getrokken zijn en in sommige gevallen ook gevolgd zijn door hun atleten. In het geval van bijvoorbeeld David De Grooff, die toch een echt Atriac-product is, vind ik het jammer, maar ik begrijp dat atleten soms een persoonlijke relatie ontwikkelen met hun trainer en daar ook aan vasthouden en daar heb ik alle begrip voor.”

Over het inkrimpen van de topsportgroep bij de Antwerpse triatlonclub kan Claude kort zijn. “We hebben destijds de lopende afspraken met atleten gerespecteerd, maar ze wel geïnformeerd dat we aan het einde van het seizoen een strenge evaluatie van sportieve prestaties zouden toepassen. Daaruit blijkt nu dat een paar atleten helaas niet meer voldoen aan de criteria. Vanuit Antwerpen krijgen we een topsportbudget ter beschikking, maar dat budget moeten we bij hen verantwoorden met de individuele prestaties.”

Atriac zal volgend seizoen een sterke ploeg inzetten voor de T3 Series, al had Claude persoonlijk liever een andere competitie-indeling gezien. “Het is een mooi initiatief en ik hoop dat het een leuke competitie wordt, maar ik had liever meer kansen gezien voor jonge beloften, eventueel in een extra divisie. Nu zal iedereen zijn topatleten inzetten, ook wij. Maar ik had liever een competitie gezien waarin de jonge talenten zich ook kunnen meten met de toppers. Wie weet, kan dat nog in de toekomst,” aldus Claude.

Ondertussen raakte ook bekend dat Silke Baumer Atriac verlaat. Zij trekt naar BRTC. Magali Buytaert, die door haar zwangerschap en bevalling in 2014 niet in actie kwam, vertrekt naar SJKT. En volgens de geruchten verlaat Marc Geerts de Antwerpse ploeg om aan te sluiten bij Trille waar Tim Brydenbach een sterke ploeg voor de T3 Series aan het uitbouwen is, met onder andere Vincent Böhm en Terence Olaria. Hun vroegere MDP-Karhu-Kipeo ploegmaat Adam Lambrechts zou dan weer naar Zamaro-TriPer4mance trekken.