Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Marten Van Riel
3quest

3quest: Marten Van Riel

Marten Van Riel BK

Voor mij is hij niet enkel mijn coach, maar ook een goede vriend! Hij is eigenlijk de grootste reden waardoor ik met echte competitieve triatlon gestart ben.

1. Het WK was één van je hoogtepunten dit seizoen. Hoe kijk jij terug op het jaar 2014?

[dropcap]M[/dropcap]ijn 5de plaats op het WK in Canada was inderdaad het hoogtepunt van mijn seizoen, een resultaat waar ik heel trots op ben! 

Het begin van het jaar 2014 liep echter niet helemaal zoals ik wilde. Eind februari ben ik naar Australië en Nieuw-Zeeland getrokken, maar ondanks een supergoede conditie kwam er geen superwedstrijd uit. 

Ik besloot om dan enkele andere wedstrijden in april en mei te laten vallen om me helemaal voor te bereiden op het EK beloften in Rusland eind juni. Ook daar liep het niet helemaal goed, maar ik kon er toch nog een 10de plaats uit de brand slepen. Achteraf gebleken kwam mijn topniveau pas vlak na deze wedstrijd. 

Vanaf mijn 2de plaats op de Antwerp Triatlon, midden juli, had ik eindelijk de supervorm te pakken. Met daarna een 13de plaats op de World Cup in China, mijn Belgische titel op de korte afstand voor eigen volk in Wuustwezel en een 5de plaats op het WK beloften in Canada kan ik gelukkig toch zeggen dat ik een héél goed seizoen gehad heb!

Marten Van Riel Team 185

2. Je traint bij Marc Herremans. Wat brengt hij je bij of heeft hij je bijgebracht?

[dropcap]M[/dropcap]arc heeft mij al enorm veel bijgebracht in mijn carrière. Voor mij is hij niet enkel mijn coach, maar ook een goede vriend! Hij is eigenlijk de grootste reden waardoor ik met echte competitieve triatlon gestart ben. Toen ik op mijn 16de bij zijn 185 Team kwam, stond ik nergens op sportief gebied en Marc heeft mij langzaam aan laten groeien tot het niveau waar ik nu sta.

Momenteel is hij niet enkel de coach voor ons 185-Sportoase Team, maar neemt hij daarnaast ook nog de functie teammanager op zich. Hij is ook enorm goed in mensen gerust stellen op de momenten dat het iets minder gaat en hen te helpen om rustig te blijven en hard te werken! Ik ben Marc dus ongelofelijk dankbaar voor de jaren die hij mij al geholpen heeft en ik ben er zeker van dat hij mij nog heel veel gaat bijleren de komende jaren!

Marten Van Riel defensie groep

3. Je bent nu reeds halfweg in je opleiding bij Defensie als topsporter. Wat zijn je doelstellingen voor 2015? Gaan we je nog veel zien de komende jaren in Belgische wedstrijden?

[dropcap]I[/dropcap]k zit inderdaad iets voorbij de helft van mijn opleiding bij Defensie. Ik verwacht een iets moeilijkere start dan normaal omdat ik pas vanaf 13 december terug zal kunnen starten met trainen. Ik heb mijzelf nog geen specifieke wedstrijddoelen gezet voor 2015. Ik zal me volgend seizoen vooral moeten proberen te kwalificeren voor de Olympische spelen in Rio in 2016, dus het zal belangrijk zijn om het hele jaar door goede prestaties neer te zetten op World Cups en hopelijk ook op World Series wedstrijden.

Ik hoop natuurlijk nog veel Belgische wedstrijden te doen: de sfeer en het thuispubliek zorgen altijd voor een extra plezante wedstrijd. Ik ga proberen om de BK’s en zoveel mogelijk wedstrijden van de T3 series mee te pikken, maar ik moet natuurlijk altijd zien of dit mogelijk is met mijn buitenlandse kalender. 

Maar eerst dus nog mijn legeropleiding verder afronden! 😉

Wie wordt het volgende slachtoffer?

Dankuwel voor de vragen Tom! Ik zou deze vragen aan Geert Lauryssen willen stellen:

1. Na een superstart werd 2014 voor jou een pech jaar. Hoe gaat het ondertussen met jou en wat zijn de doelen voor 2015?

2. Je bent een hele sterke mountainbiker, dat hebben we al gezien in de winterduatlons. Wanneer gaan we jou nu eens een Xterra Triatlon zien doen?

3. Wat is voor jou een goede maaltijd de dag voor de race? Ik heb gehoord dat je een grote snoeper bent, denk je dat je een Ironman zou kunnen afronden op enkel Twix en Red Bull? ☺  

Foto's: Marten Van Riel en Kris Hofkens