Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Channel Debbie powers off (voorlopig)
Nieuws

Channel Debbie powers off (voorlopig)

Debbie Verstraeten Lanzarote

Een Belgische titel duatlon lange afstand, een kwalificatie voor Hawaii in de Ironman Lanzarote én een onvergetelijke ervaring in Kona zelf… 2014 was een topjaar voor Debbie Verstraeten. En toch stopt Channel Debbie met triatlon, niet omdat ze op haar hoogtepunt zit, wel omdat ze onder andere het zwemmen beu is. En dus last de Kempische triatlete een break in. Hoe lang die break zal duren, weet ze zelf niet.

“Ik heb nog wat goed te maken in Hawaii, dus wie weet, kom ik in 2016 of in 2017 wel terug. Ondertussen ga ik me verder bekwamen in één van mijn andere sportieve passies: body-fitness en figure-competitie, een fitness klasse net onder body-building.”

Debbie Verstraeten body

“Ik heb altijd alles gedaan en gelaten voor de triatlon. 8 jaar lang. Met als hoogtepunt 2014, Lanzarote, mijn eerste Ironman. Kwalificatie, de voorbereiding voor Hawaï, de race zelf. Ik heb er 200% alles voor gedaan. Dat in combinatie met mijn job en huishouden.
Alle reizen die Jurgen en ik deden, waren in teken van de wedstrijden. Als we dan eens een weekje op reis gingen om te ontspannen, nam ik nog mijn fiets en loopschoenen mee 🙂
Ik deed dit ook met alle plezier, maar nu is het tijd om even te evalueren en wat “rust” in te bouwen in ons leven van trainen, eten, slapen, werken.”

En dan is er dat gehate zwemmen. “Het zwemmen… ik heb er keihard aan gewerkt… drie keer per week stond ik om 5 uur op om op tijd in het zwembad te kunnen liggen. De zwemsessies met Peter… Het punt is, ik zwem gewoon niet graag en het zal me goed doen om even uit zwembaden weg te blijven. Als ik de draad terug oppik, zal ik van nul beginnen. Van nul opbouwen zal me beter doen.”

We wensen Debbie alvast veel succes in haar nieuwe sport en hopen haar binnenkort weer in de duursporten terug te zien.