Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valpartij kan Bart Borghs niet stoppen
Multisports

Valpartij kan Bart Borghs niet stoppen

Bart Borghs marathon KAsterlee

Terwijl in de 11de marathon van Kasterlee een parcoursvergissing hét onderwerp van de dag werd, was het in de halve marathon uitkijken naar de strijd tussen de drie hoofdrolspelers voor de Hel van Kasterlee, op 21 december in hetzelfde pompoenendorp. Bart Borghs ging op herhaling en won de halve marathon net zoals vorig jaar. Hij vormde vanaf de start een kopgroep met Seppe Odeyn en Rik Thijs. Die moest na 13 km de andere twee favorieten laten gaan. Odeyn leek op weg naar de zege toen Borghs op het slijkerige parcours onderuit ging, maar zelfs die valpartij kon hem niet afstoppen. In een langgerekte spurt was Borghs de beste voor Odeyn. Hij won in 1u14’30. Rik Thijs werd derde in 1u16’33.

“In de Hel zou ik voor een gelijkaardig resultaat tekenen”, lachte Bart na afloop. “Maar daar zal de strijd iets feller zijn. Seppe Odeyn zal zich niet kunnen wegsteken. Hij is de man in vorm en de topfavoriet. Maar Rik Thijs is ook sterk bezig. Ik hoop alleszins op een mooie en spannende strijd over een paar weken. Daar alleen mee zou ik al content zijn in de Hel”, aldus de winnaar.

Ook bij de dames kregen we een triatlete op het hoogste schavotje. Eva Kennis haalde het in 1u33’58 en had bijna drie minuten voorspong op Jo Swinnen, die meteen na de finish ten huwelijk werd gevraagd en nog ja zij ook… Katrien Dieltiens werd derde.

Op de marathon gingen Nick Renders en debutant Richie Azombo er meteen hard vandoor. Maar de twee leiders liepen onbewust een stuk verkeerd en daarover ontstond nadien flink wat discussie. Uiteindelijk werd besloten de twee een straftijd van twee minuten te geven. Dat veranderde niks meer aan het podium. Nick Renders won voor het eerst in Kasterlee in 2u45’00. Hij was drie minuten sneller dan de winnaar van vorig jaar, Marc Jorissen. Azombo werd derde, maar bekocht zijn zware inspanningen op het modderige parcours en moest even na zijn finish met de ziekenwagen afgevoerd worden. Hij zou het ondertussen al een stuk beter stellen.

Bij de dames won Annelies Demuynck in 3u21’48 met ruime voorsprong op Sofie Pittoors en Inge Raeymaekers.

Uitslagen Marathon Kasterlee

foto: Bart Van Thielen